RTL Group

'Het Zesde Zintuig' terug naar de basis met nieuw paranormaal talent

Na de ongelooflijke resultaten van het vaste paragnostenteam in het afgelopen seizoen van Het Zesde Zintuig, keert het goed bekeken RTL 4-programma terug naar de basis. Vanaf donderdag 18 maart test Het Zesde Zintuig aan de hand van een aantal opmerkelijke cases, acht kandidaten die denken over paranormale gaven te beschikken. Robert ten Brink begeleidt de kandidaten die met elkaar gaan strijden om de titel beste paranormaal begaafde Nederlander van 2010. In de eerste aflevering van de nieuwe reeks worden de paragnosten geconfronteerd met de in 2004 overleden koning van het Nederlandse levenslied, André Hazes. Wat weten ze te vertellen als zij in een ruimte zitten met zijn dochter Roxeanne en kunnen de paragnosten de speciale band tussen dochter en vader aanvoelen, zonder dat zij weten met wie ze zich in de ruimte bevinden?

Ruim honderd mensen met een vermeend paranormale talent zijn gescreend. Na een zware beproeving zijn de beste acht geselecteerd. Zij gaan het in de komende zes weken tegen elkaar opnemen in een spannende strijd. Elke week worden de paragnosten ingezet op misdrijven, waaronder moordzaken, om vragen van nabestaanden te beantwoorden. Daarnaast worden ze onderworpen aan diverse proeven en zullen ze hun gaven moeten aanwenden om te laten zien waartoe ze in staat zijn. Elke week bepaalt een tienkoppige, onafhankelijke jury welke kandidaat het beste presteert en welke kandidaat het minst. Degene met de minste prestaties op dat moment, valt af. De vaste kern van het programma, Petra, Tessa, Ingomar en Peter, zijn ook betrokken bij deze serie. Omdat zij een enorme hoeveelheid aan kennis en ervaring in huis hebben, zullen zij de kandidaten ook beoordelen op hun kunnen. Per aflevering worden twee van de vaste paragnosten ingezet als vakjury. Het oordeel van ervaren paragnosten is interessant, want wat voelen ze bijvoorbeeld aan over de kandidaten?

Uitzending RTL 4: donderdag 18 maart, tussen 21:30 en 22:30 uur.
---

Noot aan de redactie: fotomateriaal van de nieuwe kandidaten is op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl.