Kroon op het werk

Uitnodiging themabijeenkomst over verzuim: Ziek van Q-koorts en/of ziek van psychisch verzuim op 18 maart

Ziek van Q-koorts en/of gek van psychisch verzuim?

Werk Naar Werk Midden-Brabant wordt `Midden-Brabant Werkt', op het internet zijn te vinden via www.middenbrabantwerkt.nl. Zoals we al eerder hebben aangekondigd, nodigen wij u uit voor themamiddag waarbij `verzuim' centraal staat.

Onderwerpen:

1. Brabant is het centrum van de Q-koorts; wat staat ons te wachten?
2. Psychisch verzuim is vaak lastig aan te pakken: wat is de beste aanpak? U krijgt tips & trics!

3. Al uw arbeidsrechtelijke vragen rond ziekte en verzuim worden beantwoord!

De volgende experts vullen het programma:

1. Dr. Peter Schneeberger, Q-koortsspecialist en micro-bioloog op de Q-koorts poli van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, gaat in op de Q-koorts epidemie in Brabant, hoe om te gaan met een besmet personeelslid, wat kunt u wel of niet verwachten van hem/haar en de gevolgen voor de werkomgeving.


2. Mr. Egbert van Ewijk, advocaat, vertelt als één van de eerste Q-koortspatienten over de impact en chronische gevolgen op zijn leven en zijn arbeidzame bestaan.


3. Dr. Clementine Wijkmans, arts en hoofd afdeling infectieziekte-bestrijding van de GGD Hart van Brabant, onderzoekt en becijfert de economische gevolgen van Q-koorts, en zal ingaan op de duur van het verzuim en de kosten van het zorgverbruik. Wat is de te ver- wachten impact voor uw bedrijf als de Q-koorts toeslaat? Wat zijn de psychische gevolgen?


4. Drs. Cara Verdellen, klinisch psycholoog, en gedragstherapeut, geeft u inzicht in de (psychische) druk van werkstress in onzekere tijden zoals crisis en voorziet u van praktische handvatten om `psychisch verzuim' te herkennen en effectief aan te pakken.


5. Workshopje , verzorgt door Schouten en Nelissen. Meer doen in minder tijd is dé trend van deze tijd; werkdruk en stress heeft een enorme impact op de gezondheid, soms met een burnout als gevolg. Tijdens de workshop wordt alles omgedraaid, u krijgt handvatten om zaken met een lading te positieve te wenden.


6. Mr. Mandy de Koning, advocaat, beantwoordt uw juridische vragen en geeft praktische tips over verzuim (ziekte, ongeoorloofd verzuim, etc.). U wordt op de hoogte gebracht van de laatste nieuwtjes uit het arbeidsrecht.

Datum: donderdag 18 maart 2010
Tijd: 13.00 - 17.00 uur
Locatie: Schouten en Nelissen, Heemstraweg West 5 te Zaltbommel

Uw juridische vragen en aanmelding ontvangen wij graag bij Marjanka Houben (consulent Werk Naar Werk) op het emailadres m.houben@floreer.nu uiterlijk 15 maart a.s.

Tot ziens op 18 maart!
Poortwachter logo