Gemeente Gennep


Persberichten

Ondernemersbijeenkomst De Brem op 18 maart
De gemeente Gennep organiseert op donderdagavond 18 maart een ondernemers-bijeenkomst over het nieuwe bedrijventerrein De Brem. Alle belangstellende ondernemers zijn welkom. Op de agenda staan het ruimtelijk plan en het parkmanagement.

De gemeente verwacht dat de planvorming voor De Brem voor de zomer van 2010 is afgerond. Gennep wil met De Brem ruimte bieden aan industriële bedrijvigheid en kleinschalige logistieke dienstverlening. De Brem wordt het laatste bedrijventerrein in de Kop van Noord-Limburg. De ambitie voor De Brem is dan ook hoog: ingezet wordt op een duurzaam en zoveel mogelijk CO2-neutraal bedrijventerrein. "Onze ambities zijn stevig, maar we moeten wel realistisch zijn", legt Ingrid Voncken, wethouder uit. "We kijken goed naar de marktontwikkelingen. Om die reden toetsen we onze plannen in een vroeg stadium bij geïnteresseerde ondernemers."

Op 11 januari jl. heeft een eerste bijeenkomst met een kleine groep ondernemers plaatsgevonden over de ambitie en inrichting voor het terrein. Met de inbreng van die bijeenkomst zijn de plannen aangepast en uitgewerkt. Op 18 maart wil de gemeente de bijgestelde plannen opnieuw voorleggen aan ondernemers uit de regio. De bijeenkomst zal plaatsvinden op donderdag 18 maart a.s. van 19.00u tot ca. 21.00u in het gemeentekantoor, Ellen Hoffmannplein 1 te Gennep. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de heer F. Mulder: f.mulder@gennep.nl.

Gunstige ligging
De Brem ligt aan de A77, pal aan de Duitse grens. Daarmee is de Brem een ideale vestigingslocatie voor ondernemers die zaken willen doen in Duitsland. De A73 zorgt voor een goede noord-zuidverbinding. Bovendien ligt De Brem in de directe nabijheid van het te vestigen Regionaal Overslag Centrum in de haven van Heijen en op slechts 25 kilometer afstand van vliegveld Weeze. De Brem krijgt een netto uitgeefbaar oppervlak van ongeveer 24 ha. Op De Brem zal plaats zijn voor kavels tot ca. 1,5 ha. De werkzaamheden in het kader van het bouwrijp maken kunnen naar verwachting eind 2010 starten. De Brem biedt voornamelijk plaats aan kleinschalige logistieke bedrijven en volumineuze en productiegebonden detailhandel.


* * * * * * Einde persbericht * * * * * *