Gemeente Best

18 maart Landelijke Dag van de Leerplicht

16-03-2010

Op donderdag 18 maart is het de Dag van de Leerplicht. Van oudsher wordt deze dag gebruikt om extra aandacht te vragen voor de leerplicht. Voor het eerst dit jaar sluit de gemeente Best zich aan bij deze dag. De Dag van de Leerplicht wordt vanuit de regio Eindhoven, samen met de regiogemeenten, georganiseerd.

Wat gebeurt er op de Dag van de Leerplicht?
Dit jaar wordt de dag ingezet om, samen met het Heerbeeck College in Best, het Kempenhorst College in Oirschot en de Bestse basischolen leerlingen te controleren die op 18 maart niet, (te) laat of dubieus worden afgemeld. Leerlingen die ziek zijn gemeld vallen dus niet onder deze groep.
Het Heerbeeck College in Best, het Kempenhorst College Oirschot en de basisscholen verstrekken hiervoor gegevens aan de leerplichtambtenaar van de gemeente Best. De leerplichtambtenaar controleert vervolgens de melding door het afleggen van een huisbezoek.

Doel van de actie
Het doel van deze actie is om samen met de scholen het ongeoorloofde schoolverzuim een halt toe te roepen. Bovendien gaat er van de actie een preventieve werking uit en kan er vroegtijdig daar waar nodig, worden ingegrepen.

---