Gemeente Oirschot

B-team Oirschot gaat van start!

Burgers participeren in de uitvoering van Biodiversiteitplan gemeente Oirschot

Op donderdagavond 18 maart gaat het kersverse B(iodiversiteit)-team Oirschot van start. De biodiversiteit gaat wereldwijd en vooral ook in Nederland hard achteruit. Gemeente

Oirschot is één van de vele Brabantse gemeenten die hier een stokje voor wil steken. Daarom is in samenwerking met diverse natuurorganisaties het Biodiversiteit actieplan gemeente Oirschot opgesteld. Eén van de pijlers van dit plan is om inwoners van Oirschot te

mobiliseren om de biodiversiteit in de gemeente te helpen. Burgemeester Severijns geeft het startschot door de B-teamleden de âGroene Handdrukâ te overhandigen.

Biodiversiteit is de verscheidenheid aan dieren en planten en de onderlinge relaties die zij hebben. En aangezien biodiversiteit onze âbiologische levensverzekeringâ (J. Pronk) is, is het hoog tijd voor actie. Diverse landen, maar ook de provincie Noord-Brabant en diverse Brabantse gemeenten hebben in dit kader de Countdown 2010-verklaring ondertekend van waaruit men acties opzet om de biodiversiteit te behouden en te verbeteren. Om deze achteruitgang echt te kunnen stoppen hebben we ook het draagvlak nodig van burgers. Dit werkt het beste door inwoners van Oirschot actief te betrekken bij het Biodiversiteit actieplan gemeente Oirschot. Hiervoor is het Biodiversiteitteam, kort gezegd B-team, in het leven geroepen. In een B-team staat burgerparticipatie in het behouden van de Oirschotse biodiversiteit centraal.

Â

In navolging van de B-teams in Oisterwijk en Hilvarenbeek is de verwachting dat ook het B-team Oirschot een belangrijke bijdrage kan leveren voor de biodiversiteit in Oirschot. Gemeente Oirschot ondersteunt het B-team door te financieren en faciliteren. Om het B-team Oirschot een goede uitgangspositie te geven, krijgen zij van de burgemeester de Groene Handdruk overhandigt. Aan deze handdruk is een geldbedrag van ⬠350,- gekoppeld. Hiermee kan het B-team haar eerste project bekostigen.

Â

De startavond van het B-team begint op donderdag 18 maart om 19:30 uur op het gemeentehuis in Oirschot.