Gemeente Heiloo


7 en 8 van basisschool de Springschans praten met wethouder over leerplicht

De leerlingen van groep 7 en 8 van de van basisschool de Springschans gaan donderdag 18 maart in gesprek met wethouder jeugdbeleid Hero Veger over leerplicht en schoolverzuim. Donderdag is het de landelijke Dag van de Leerplicht en basisscholen in Heiloo besteden die dag extra aandacht aan schoolverzuim.

Rond de Dag van de Leerplicht organiseren scholen in de regio Noord Kennemerland allerlei acties rond het thema âSchool, bekijk ât eens andersâ over ongeoorloofd schoolverzuim in het primair onderwijs. Op scholen in Heiloo hangen posters. Wethouder Veger stelt leerlingen vragen en en legt stellingen voor over de leerplicht en het verschil tussen geoorloofd en ongeoorloofd verzuim.

Â

Het is de zevende keer dat de Dag van de Leerplicht plaatsvindt. Op de Dag van de Leerplicht vragen het ministerie van Onderwijs en Ingrado, de landelijke brancheorganisatie voor leerplicht en voortijdig schoolverlaten, aandacht voor het recht dat iedereen heeft in Nederland om te leren. Want naar school gaan is niet alleen een plicht, maar vooral ook heel erg leuk. Kinderen hebben het recht om zich te ontwikkelen en een diploma te halen.