17/03/2010 15:2 6

Marketing & More

Uitnodiging -- alles over ict onderzoek en innovatie op ictdelta 2010

U bent op donderdag 18 maart van harte welkom in het Beurs-WTC Rotterdam voor ICTDelta 2010.

ICTDelta, het jaarlijkse evenement dat geïnteresseerden informeert en inspireert aan de hand van de laatste ontwikkelingen in ICT-onderzoek en -innovatie, bestaat dit jaar uit ruim 100 sessies, met meer dan 300 sprekers in 17 zalen plus meer dan 100 interactieve demo's en 20 enthousiaste starters. Het programma is verdeeld over 9 actuele thema's, en brengt in een dag de top van Nederlandse ICT innovaties bij elkaar, uit wetenschap en bedrijfsleven. In een dag kunt u alles zien aan ICT-toepassingen van straks.

Het programma start om 10.00 uur en sluit om 16.00 uur af met Eurocommissaris Neelie Kroes, verantwoordelijk voor de Digitale Agenda als key note speaker. Het is een van de eerste publieke optredens van mevrouw Kroes in haar nieuwe rol. Na afloop is er voor de pers nog een exclusieve persbijeenkomst waarin ze uw vragen over de komende Digitale Agenda en meer zal beantwoorden. Tussen 13.00 en 16.00 uur kunt u live een talkshow volgen voor de turboversie van het programma.

U kunt zich aanmelden door te mailen naar info@marketingandmore.nl.


---

PROGRAMMA

Meer over het programma, alle demo's en de starters kunt u vinden www.ictdelta2010.nl. Onderstaand een impressie van het programma.

In What's Cooking krijgt u flitsende updates van de laatste ICT ontwikkelingen: van voedselveiligheid tot cybercrime, van software voor real-time samenwerking, identity management en authenticatie, tot de laatste ontwikkelingen op het gebied van samen zoeken in video en tekst, en nog veel meer. Niet alleen Nederlandse wetenschappers praten u bij! IBM presenteert zijn Global Technology Outlook en Andy Stanford Clarke, IBM's Master Inventor presenteert zijn visie in een speciale sessie, Microsoft komt vertellen over open innovatie, en vanuit het MIT zijn twee sprekers aanwezig rond ''collective sensing''.

In Mens en Machine speciale aandacht voor ons leven met robots, die met 11 stuks aanwezig zullen zijn op de demovloer. Verder o.a. sessies over speelse en begripvolle computers, en hoe je die weer kan bedriegen (en waarom je dat zou willen). En natuurlijk veel verschillende Brain Computer Interface demo's.

Het Nieuwe Lab besteed uitgebreid aandacht aan het gebruik van computers in de wetenschap: van weersimulaties tot simuleren voor gezondheid en verrassende resultaten in de menswetenschappen. In Spelen en Leren sessies rond beter onderwijs met ICT, de strijd om ICT talent, maar ook informatie over het gebruik van serious games in het leger. De Aanjager kijkt naar ontwikkelingen die door ICT in een versnelling komen, o.a. in de zorg. Bijvoorbeeld rond de Dutch Health Hub, het gebruik van ICT voor verbetering van de zorglogistiek, maar ook een sessie over 'virtual reality exposure therapy' waarbij virtuele werelden gebruikt worden voor patiënten met fobieën.

In De Moraal sessies over de grote maatschappelijke vragen rond het biometrische paspoort, digitale grondrechten, en de digitale openbare ruimte. Onze Wereld kijkt naar energie en ICT maar ook naar het gebruik van ICT in Afrika. In Mensenwerk veel aandacht voor de organisatie van ICT processen en in Hollands Glorie kijken we zowel naar digitaal erfgoed als naar Nederlandse ICT helden.

Wat is er nog meer te beleven?

's Ochtends dingen 20 ICT starters naar uw stem: u bepaalt tijdens ICTDelta 2010 wie van hen zal winnen. 's Middags is er een talkshow onder leiding van Hadassah de Boer en Jellie Brouwer, die met gasten de laatste ICT ontwikkelingen doornemen, en bovendien zijn er dan ook discussietafels. De hele dag kunt u natuurlijk de ICT demomarkt bezoeken, met ruim 100 van de nieuwste ICT toepassingen uit wetenschap en bedrijfsleven. Het programma sluit om 16.00 uur af met Eurocommissaris Neelie Kroes, verantwoordelijk voor de Digitale Agenda als key note speaker.

Website

De officiële website voor het ICTDelta 2010 is www.ictdelta2010.nl. Op deze site is meer informatie te vinden over de laatste ontwikkelingen rond het programma, de sprekers, de starters, de demo's en de organisatie. Er wordt regelmatig geblogd en er is interessant beeldmateriaal te downloaden. Belangstellenden kunnen zich hier aanmelden voor toegangskaarten.

Over ICTDelta

ICTDelta is een jaarlijks event voor iedereen die betrokken is bij ICT-onderzoek en -innovatie: bedrijven (ook buiten de ICT), overheid, universiteiten, hogescholen en onderzoeksinstituten en maatschappelijke organisaties. ICTDelta is een initiatief van ICTRegie. ICTDelta is een niet-commercieel evenement wat voor bezoekers (na inschrijving) gratis toegankelijk is.

Over ICTRegie

ICTRegie is het nationaal regieorgaan voor ICT-onderzoek en innovatie. ICTRegie heeft als uitdaging het bevorderen van ICT met een hoog maatschappelijk rendement voor een duurzame vooruitgang. De centrale rol van ICTRegie is het stimuleren van het ICT-onderzoek en de aansluiting daarvan op maatschappelijke en bedrijfsdoelstellingen. Multidisciplinaire en transsectorale samenwerking tussen onderzoekers, ontwikkelaars, toepassers, gebruikers, financiers en beleidsmakers staan daarin centraal. Voor meer informatie: www.ictregie.nl.


-- EINDE --





http://www.ictdelta2010.nl