Gemeente Alphen aan den Rijn

buurt

Bomen maken de buurt

Woensdag 17 maart hebben leerlingen van de Prismaschool samen met wethouder Hans Groen in t Wout bomen geplant aan de Korenbloemweg.

Het idee is kinderen in contact te brengen met de flora en de fauna. Zo wordt belangstelling en interesse voor de natuur gevoed. Bomen maken de buurt. Bomen zorgen voor schone lucht, in woonwijken zorgen ze voor een prettiger, gezonder en sfeervoller leefklimaat. Bomen zijn ook belangrijk voor andere planten en dieren. De gemeente helpt graag mee dat verantwoordelijkheidsgevoel te ontwikkelen. Wethouder Hans Groen in t Wout: Bewoners, jong en oud, mogen zich inspannen voor het groen in hun leefomgeving. Dat doen deze leerlingen in het bijzonder: ze leren wekelijks hoe ze hun omgeving groen en mooi kunnen houden. Ze onderhouden ook allerlei tuinen en doen praktijkervaring op bij een zorgboerderij.

Esdoorn en pecannoot
Op de hoek van de Korenbloemweg met de Veldbloemweg hebben de leerlingen samen met de wethouder drie pecannootbomen geplant. De overige geplante bomen zijn ongeveer 80 Red Sunset-esdoorns, die opvallen door hun donkergroene bladeren die in de herfst tot rood verkleuren. Rond de bomen is glansmispel en kardinaalshoed ingeplant. Het nieuwe groen is onderdeel van de reconstructie van de Korenbloemweg, de Boterbloemweg, Pinksterbloemweg en de Klaverhof.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn

Servicenormen