Ingezonden persbericht


Klachtenregen over dierenwelzijn Oostvaarders Plassen

Tientallen mailberichten en telefoontjes komen binnen bij de Stichting Dierenhulp te Berghem. Allemaal gaat het over het afgrijselijke dierenleed dat zich afspeelt in de Oostvaarders Plassen. Nadat wandelaars en tal van media hiervan melding maakten spreekt men haar afschuw uit over dit experiment van Staatsbosbeheer.

De Stichting Dierenhulp, die zicht richt op dierenwelzijn en dierenrechten, begrijpt deze verontwaardiging heel erg goed. 'Ook wij hebben de beelden gezien en berichten gevolgd. En wij vragen ons af wie die absurde experiment heeft voorgesteld. Het beleid ten aanzien van dieren hoort hen juist te beschermen. Dieren die zo zwak zijn dat ze omvallen en verdrinken. Waar de ribben bijna door de huid steken. Afschuwelijk. Het Ministerie van LNV zou dit nooit mogen toestaan. '. Reageert men bij de Stichting Dierenhulp. De mens is al zo vaak verantwoordelijk voor veel dierenleed.

Meer dan doorverwijzen naar de overheid en Staatsbosbeheer kan men niet doen. Omdat de Stichting Dierenhulp zich richt op diverse dierenwelzijn projecten in landen als Griekenland, Spanje, Venezuela en de Nederlandse Antillen. Waar ook nog heel veel zaken niet in de haak zijn.

Voor de dieren in de Oostvaarders plassen hoopt men dat Staatsbos beheer zich alle kritiek aan zal trekken en dit dieronvriendelijke experiment stopt. Verder zijn er in Nederland de Dierenbescherming en de Partij voor de Dieren die de rechten van dieren dienen te respecteren. De website www.dierenhulp.nl hebben dierenvrienden in elk geval ruimschoots bezocht om het ongenoegen kenbaar te maken over dit dieronvriendelijke optreden van de overheid.

Stichting Dierenhulp is een non profit organisatie werkend met louter vrijwilligers. Ontvangt geen subsidie van overheid of loterijen.

Beschikt over de ANBI van de belastingdienst en heeft het Keurmerk Goed Besteed voor goede doelen.

Website: www.dierenhulp.nl, Mail: info@dierenhulp.nl