Politie Gelderland-Zuid

Weigering ademanalyse: rijbewijs ingevorderd

Nijmegen, 18-03-2010 o Woensdagavond werd op de Grootstalselaan een 45-jarige automobilist uit Beek aangehouden voor het rijden onder invloed. Omdat de man weigerde mee te werken aan een ademanalyse werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Rond 18.45 uur werd een aanrijding gemeld op bovengenoemde locatie. Ter plaatse bleek dat er een kop-staart botsing had plaatsgevonden. De 45-jarige reed over de St. Jacobslaan en kwam uit de richting van de Van Peltlaan. Voor hem in dezelfde richting reed een 31-jarige automobilist uit Nijmegen. Toen de 31-jarige remde, merkte de 45-jarige dit te laat op en reed tegen zijn voorganger.

Niemand raakte gewond. Uit een blaastest bleek dat de 45-jarige vermoedelijk fors teveel gedronken had, waarop hij werd aangehouden. De man verloor hierop zijn zelfbeheersing, waarop de agenten gepast geweld moesten gebruiken om hem onder controle te krijgen.

Ook op het politiebureau weigerde de man alle medewerking. Het weigeren mee te werken aan een ademanalyse geldt als misdrijf en wordt zwaarder bestraft dan het rijden onder invloed. Daarom werd het rijbewijs van de 45-jarige ingevorderd. Het Openbaar Ministerie zal beslissen wanneer de man zijn rijbewijs weer terugkrijgt. Proces-verbaal tegen de man is opgemaakt.

(10)

Laatst gewijzigd 18-03-2010 10:19 | © Regio Gelderland-Zuid |