Senternovem

18-03-2010 |

Eco-Innovation - Uitslagen 2de call van het Europese CIP Eco-Innovation programma

Op 3 maart zijn de definitieve uitslagen van de 2009 call van het CIP Eco-Innovation programma bekend gemaakt. Op 13 april zal de call 2010 van het Europese programma op Eco-Innovatie weer open gaan. Tot september is er de mogelijkheid een subsidieaanvraag in te dienen.

De 2de call van het CIP Eco-Innovation programma is gesloten in september 2009. De ingediende voorstellen zijn de afgelopen maanden geevalueerd door een panel van internationale experts. Op 3 maart was de uitslag bekend en zijn er van de 202 ingediende voorstellen 56 goed genoeg bevonden. Helaas is er slechts 32 miljoen euro te verdelen dus zijn er slechts 45 projecten die een subsidie krijgen toegekend. Het slagingspercentage was 22 procent en dit is een flinke daling ten opzichte van de eerste call (30 procent). Om een subsidie in de wacht te slepen is het dus belangrijk een sterk voorstel te schrijven die aan alle eisen voldoet: EG-Liaison wil u daarbij graag helpen door samen voorstellen door te nemen en advies te geven.

Nederland heeft het goed gedaan in de afgelopen call, weliswaar zijn er minder Nederlandse partijen betrokken bij een succesvolle subsidieaanvraag (11 in 2009 ten opzichte van 18 in 2008) maar van de 18 Nederlandse partijen die deelnamen aan een subsidieaanvraag zijn er 11 die een subsidie hebben gekregen (meer dan 60 procent!).

Dus heeft u een innovatief product of proces dat geïmplementeerd kan worden op de Europese markt dan is er dit jaar weer een kans. De focus van dit programma is op reeds ontwikkelde maar innovatieve producten/processen en diensten die moeite hebben om de Europese markt binnen te dringen en die een effect hebben op milieu-impact of het terugdringen van emissies of grondstofverbruik. Onderzoek wordt dus niet gesubsidieerd. De deelname van het mkb wordt sterk gestimuleerd. De call voor Eco-Innovation 2010 gaat op 13 april open en sluit in september 2010. Het budget is verhoogd naar 35 miljoen euro.

Meer informatie kunt u vinden op de website van het CIP Eco-Innovation Programma.
Op deze website kunt u zich ook aanmelden voor de Europese informatie-ochtend op 13 april in Brussel.
Contact

Voor meer informatie, over CIP Eco-Innovation en de verwachte Eco-Innovation Call binnen KP7: Thema Milieu, kunt u contact opnemen met Christian Jagersma.
Wijzigingsdatum |

18-03-2010