KNHS

Tuigpaarden debuteren in KNHS-Silfit Masterclass op CH Mierlo 18 maart 2010
100126amsterdammasterclass

Voor het eerst maken de tuigpaarden van de KNHS-Silfit Masterclass hun opwachting tijdens het concours hippique in Mierlo. Op prime time, tussen de eerste en tweede manche van de finalewedstrijd van het Nederlands Kampioenschap springen, komen de tuigpaarden in actie.

Mierlo is de eerste buitenwedstrijd van dit seizoen van de KNHS-Silfit Masterclass. Anemones Wieke V met Wim Cazemier wonnen in Zuidbroek en Zwolle. Anemones Zomooi en Jan Muggen wonnen tijdens Jumping Amsterdam en VDL Bentley AMR won met Derk Jan Mekkes aan de leidsels tijdens Jumping Indoor Zuidlaren. Het verschil is slechts een punt tussen deze drie toppaarden.

De kaarten zijn dus nog niet geschud en de vorm van de dag is doorslaggevend. Anemones Wieke V en Anemones Zomooi zijn in Mierlo van de partij. Derk Jan Mekkes brengt tijdens CH Mierlo de KNHS-Silfit Masterclass winnaar 2009 Anemones Wizzkids Gonda aan de start. Anemones Bakboord HBC met Cees Embregts groeiden tijdens het indoor seizoen elke wedstrijd naar hun topvorm. Deze tophengst van de HBC stal is een van de kanshebbers voor een topklassering. Anemones Wapenaar met Gerard van der Meulen heeft vorig jaar laten zien dat zij zeker in dit exclusief samengestelde deelnemersveld mee kunnen doen voor een top drie klassering.

De KNHS-Silfit Masterclass is een competitie voor de toppers in de tuigpaardensport en wordt verreden op hippische topevenementen. Op vele internationale concoursen in Nederland, maar ook daar buiten is deze competitie een welkome onderbreking van het programma. De KNHS-Silfit Masterclass wordt onder andere jaarlijks uitgenodigd om vlak voor de loodzware Derby van Hamburg, ten overstaan van 25.000 toeschouwers, de competitie te presenteren.
De Masterclass biedt spanning, show en sport. Daarnaast laat het mensen kennis maken met unieke Nederlandse tuigpaard. Mierlo is een schitterende toevoeging aan de kalender van de KNHS-Silfit Masterclass, aldus Jacob Melissen en Jeroen Dubbeldam die het concept voor deze promotiecompetitie samen met Derk Jan en Hanneke Mekkes hebben uitgedacht.

Silfit is een ontwikkeld innovatief siloinhoud-meetsysteem voor de agrarische industrie. Het is gekoppeld aan een order- en planningsprogramma, dat een besparing in vervoerskilometers oplevert van 10 tot 30 procent. Het systeem is ook bruikbaar voor de meel- en cementindustrie en verwierf in oktober 2008 de Lean and Green Award van het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.chmierlo.nl