NCRV

iPhone Nachtzoen

Een spirituele Nachtzoen voor het slapen gaan

Donderdag 18 maart

iPhone-applicatie zorgt voor dagelijks âinstop-momentâ

Het themakanaal Spirit 24 brengt in samenwerking met de IKON een iPhone-applicatie uit rond
het televisieprogramma De Nachtzoen. Gebruikers ontvangen met deze applicatie dagelijks een inspirerend filmpje, ter afsluiting van de dag.

Gebruikers kunnen de applicatie zo instellen dat zij het filmpje dagelijks vlak voor bedtijd ontvangen, als een persoonlijk instopmoment. Reageren en een nachtzoen geven aan een ander kan via Twitter. De iPhone Nachtzoen is gratis verkrijgbaar in de App Store van Apple.

In het programma De Nachtzoen, ontwikkeld door de IKON voor het themakanaal Spirit 24, deelt iedere avond een charismatische, gloedvolle persoon die zo onontbeerlijke nachtzoen uit aan het Nederlandse volk. Iedere nachtzoenuitdeler krijgt een aantal vragen voorgeschoteld door IKON-presentatrice Annemiek Schrijver. Dit levert soms onverwachte antwoorden op die deze - vaak bekende - Nederlander in een geheel ander ânachtlichtâ zetten. Onder hen zijn Aart Staartjes, Paul van Vliet, Sara Kroos en Jan Siebelink.

De Nachtzoen is iedere werkdag om 23.00 uur te zien op het digitale themakanaal Spirit 24.

Over Spirit 24

Het themakanaal Spirit 24 is dé levensbeschouwelijke themazender van Nederland. Het is een samenwerking van twaalf levensbeschouwelijke omroepen (KRO RKK, EO, IKON, Joodse Omroep, ZvK, NMO, NIO, OHM, BOS, HUMAN en de NCRV).

De zender is interreligieus en multicultureel en biedt de kijker een breed aanbod van onderwerpen op het gebied van spiritualiteit, levensbeschouwing, zingeving, cultuur en filosofie, gezien vanuit verschillende geloofsrichtingen en invalshoeken. De zender laat de kijker genieten en schept

verwondering, zet aan tot nadenken en brengt op toegankelijke wijze (nieuwe) inzichten.

Wilt u ook Spirit 24 ontvangen? De zender is onderdeel van het pakket themakanalen van de Nederlandse Publieke Omroep. Spirit 24 is te zien via UPC op kanaal 27 en via Ziggo op kanaal 575. Ook via Delta en Caiway is Spirit 24 te ontvangen. Ook is het kanaal te bekijken op www.spirit24.nl.