Politie Groningen

Donderdag 18 maart 2010

Provincie Groningen, 18-03-2010

Moskee besmeurd met bloed

Nog onbekenden hebben dinsdagnacht de moskee in het park Selwerd in Groningen met bloed besmeurd. Ook werden bij de moskee dierlijke ingewanden en een kop van een wild zwijn aangetroffen. Het incident heeft vermoedelijk plaatsgevonden tussen dinsdagavond 22.00 en woensdagochtend 04.00 uur. De politie wil weten wie hiervoor verantwoordelijk is. Zij vraagt getuigen zich te melden bij de politie in Groningen via 0900-8844 (lokaal tarief) of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. De politie heeft een verhoogde waakzaamheid ingesteld bij de moskee.

Politie lost 60 winkeldiefstallen op

Acht meisjes opgepakt

DELFZIJL De politie heeft naar aanleiding van een ingesteld onderzoek 60 winkeldiefstallen in Delfzijl en Appingedam opgelost. De feiten vonden eind 2009 plaats. Acht meisjes uit Delfzijl en Appingedam (in de leeftijd van 13 tot 14 jaar) moesten op verzoek van de politie aan het bureau verschijnen. De jeugdagenten kwamen de tieners op het spoor naar aanleiding van informatie uit andere jeugdonderzoeken. De buit was voornamelijk kleding, cosmetica en sieraden. De dievegges gingen met twee of drie man sterk de winkel binnen en haalden in een donker hoekje de beveiliging van het artikel eraf. Ook liepen ze met meerdere kledingstukken het pashokje in en stopten een deel in hun tas en hingen dan één kledingstuk terug. Er is door de betrokken winkeliers aangifte gedaan. De meisjes verklaarden bij de politie dat ze de diefstallen hadden gepleegd omdat ze het stoer en gemakkelijk te verdienen vonden. Zij waren nog niet eerder met de politie in aanraking geweest. Er was sprake van een zekere hiërarchie van leiders en volgers in de groep. Nu gaat het merendeel naar het bureau Halt. De politie maakt proces-verbaal op.

Dronken wandelaar op de A7

GRONINGEN De politie heeft woensdagavond op de A7 een 51-jarige man uit Groningen aangehouden. Agenten troffen de man urinerend aan op de rijbaan van de A7 ter hoogte van de afrit Westerbroek. Hij was onder invloed van alcohol. De man is ter ontnuchtering ingesloten in het cellencomplex. De Stadjer kan een bekeuring tegemoet zien.

Jongen vernield auto

GRONINGEN De politie heeft woensdagavond in de Vlierstraat een 14-jarige jongen aangehouden voor vernieling. Getuigen hadden gezien dat het kereltje spiegels van een auto van een 70-jarige vrouw uit Groningen had vernield. De jongen verdachte werd door de politie ingerekend. Na het verhoor werd hij aan zijn ouders overgedragen. De politie maakt proces-verbaal op.

Schuurbrand door brandende sigaret

WIRDUM Woensdagavond heeft in een schuur van een boerderij aan de Rijksweg in Wirdum een korte brand gewoed. De 38-jarige eigenaar van de boerderij ontdekte de brand en wist het vuur met emmers water te blussen. Uit onderzoek door de brandweer kon blijken dat de brand vermoedelijk is ontstaan door een brandende sigaret.

Drugsdealers aangehouden

GRONINGEN De politie heeft woensdagavond een 40-jarige man en twee 46-jarige mannen uit Groningen aangehouden. In verband met overlast in de omgeving van het winkelcentrum Selwerd hadden agenten in burger post gevat. Al snel kwamen de drie mannen in beeld. Toen er vermoedelijk een drugsoverdracht in een parkje in de Kornoeljestraat werd gezien, werden de verdachten aangehouden. Bij fouillering bleken de drugsdealers zes zakjes harddrugs bij zich te hebben. Alle drie Stadjers werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De harddrugs werden in beslag genomen. Na verhoor konden de drugsdealers weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op. De politie zal de komende weken vaker controleren in de omgeving van het winkelcentrum.

Bestuurder bromscooter zonder rijbewijs

VEENDAM De politie heeft woensdagmiddag op het Skagerrak in Veendam een 20-jarige man uit

Oude Pekela bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Agenten zagen dat de passagier van de Pekelder geen helm droeg. Bij controle bleek dat de bestuurder geen geldig rijbewijs had. Ook bleek dat de bromscooter een te groot motorvermogen had. De 20-jarige man kreeg meerdere bekeuringen uitgereikt. Omdat de man al vier maal is bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs moest hij de bromscooter achter laten op het politiebureau.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde woensdag 17 maart op diverse plaatsen op snelheid.

Zuidwolde, Provincialeweg N46: aantal geregistreerde voertuigen: 817, aantal overtredingen: 98, hoogst gemeten snelheid: 157 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100km/uur.

Ten Boer, Provincialeweg N360: aantal geregistreerde voertuigen: 2242, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Bedum, Boterdiep WZ: aantal geregistreerde voertuigen: 153, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 88 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.