Boon Edam levert beveiligingsproducten aan NGA Verenigde Staten

18/03/2010 10:48

Boon Edam Nederland B.V.

Boon Edam verkrijgt indrukwekkende opdracht beveiligingsproducten voor National Geospatial-Intelligence Agency (NGA)

Edam - Nederland, 15 maart 2010 - Koninklijke Boon Edam gaat een indrukwekkend aantal beveiligingsdraaideuren, -sluizen en -draaikruizen produceren en plaatsen in het toekomstige onderkomen van het National Geospatial-Intelligence Agency in Ft. Belvoir, Virginia in de Verenigde Staten.

De opdracht betreft de levering van 10 beveiligingsdraaideuren (Tourlocks), 6 beveiligingssluizen (Circlelocks), 2 manshoge draaikruizen (Turnlocks 150) en 1 speciale toegangspoort voor mindervaliden.

De beveiligingsdraaideuren zullen worden ingezet voor beveiligde toegang tot het pand, terwijl de beveiligingssluizen en draaikruizen zullen worden gebruikt voor beveiligde toegang naar speciaal afgeschermde ruimtes binnen het pand.

Over het NGA

Het National Geospatial-Intelligence Agency (NGA) is een bureau voor gevechtsondersteuning van het Amerikaanse Ministerie van Defensie en onderdeel van de national Intelligence Community (IC). NGA ontwikkelt afbeeldings- en kaartgebaseerde kennisoplossingen voor nationale defensie, binnenlandse veiligheid (homeland security) en navigatieveiligheid.

Het nieuwe onderkomen van de NGA wordt naar verwachting opgeleverd in september 2011.

Tweede grote project in korte tijd

Het project NGA is het tweede grote overheidsproject dat Koninklijke Boon Edam in korte tijd heeft weten te verkrijgen. In februari 2010 verkreeg Boon Edam Nederland de opdracht voor een groot aantal beveiligingsproducten en draaideuren voor de nieuwbouw van de ministeries van Justitie en BZK in Den Haag.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.boonedam.nl/nld/press/pressdetail.asp?PressId=289