Gemeente Capelle a/d IJssel

Coalitie Nieuws

Gisteravond om 20.30 uur vond de tweede informatiebijeenkomst met betrekking tot de coalitievorming plaats.

Tweede informatiebijeenkomst coalitievorming

Gisteravond om 20.30 uur vond de tweede informatiebijeenkomst met betrekking tot de coalitievorming plaats. De informatiebijeenkomsten zijn openbaar en live bij te wonen of te volgen via de Coalitieonderhandelingen-pagina op deze website. Daar vind u ook de twitter berichten (tweets) van politici.

tweede informatiebijeenkomst met betrekking tot de coalitievorming

Initiatiefnemer voor deze openbare bijeenkomsten is Leefbaar Capelle. Ans Hartnagel van Leefbaar Capelle: "Het is doodeng om op deze manier de informatieronde te doen, je weet niet of het aanslaat. Tijdens de afgelopen twee avonden zijn de verschillen en overeenkomsten in de gesprekken goed naar voren gekomen. Daardoor krijg je al een natuurlijke schifting. De start voor een vruchtbare periode, als het om samenwerken gaat, is in ieder geval hoopgevend."

Ook Martin Ponte van de PvdA is tevreden over deze openbare vorm: "Het is leerzaam voor de nieuwe raadsleden en heeft daardoor zeker een meerwaarde. Door deze vorm krijg je ook goed in beeld waar de verschillen zitten of juist de overeenkomsten zijn. Heel verhelderend."

Al met al dus wederom een bijzondere avond. Vrijdag 19 maart om 13.30 uur maakt Leefbaar Capelle bekend met welke partijen verder wordt gesproken. U bent van harte welkom.

Hier vindt u meer over de coalitieonderhandelingen, de reacties van de partijen en kunt u de Twitterberichten (tweets) lezen.