Gemeente Halderberge


Wormen dragen hun steentje bij aan Boomfeestdag

Nationale Boomfeestdag krijgt in Halderberge een extraatje mee. De gemeente plant woensdag 17 maart 2010 niet alleen ruim 100 bomen en heesters, maar zet ook een hele vracht wormen uit. Deze wormen verbeteren de bodemstructuur op een natuurvriendelijke manier.

Regenwormen

Regenwormen graven gangen in de bodem op zoek naar voedsel. Daarmee zorgen ze voor een betere grondstructuur, meer zuurstof en een betere drainering van de grond. Dat is gunstig voor bomen. Leerlingen en bestuurders zetten de wormen uit bij de geplante bomen, waarna deze zelf de grond in kruipen. Regenwormen beschadigen geen enkel levend organisme en zullen nooit wortels van planten beschadigen.

Regenwormen zijn dus gunstig voor de geplante bomen, maar bovenal maakt het uitzetten van regenwormen de Boomfeestdag ongetwijfeld tot een onvergetelijke ervaring voor de leerlingen!

Boomfeestdag

Het wordt een feestelijke gebeurtenis, waarbij de kinderen leren dat het leuk en belangrijk is om bomen te planten, omdat ze daarmee een steentje bijdragen aan een groene leefomgeving. De leerlingen verzamelen op locatie, waar ze worden ontvangen door één van de collegeleden. Gezamenlijk wordt de vlag van de Stichting Nationale Boomfeestdag gehesen, waarna de leerlingen samen met de bestuurder bomen planten. Bij één van de bomen wordt een ondertekende oorkonde ingegraven.