Partij voor de Vrijheid (PVV)

PVV vraagt opheldering over buitenlandse reisjes politie donderdag 18 maart 2010

Vragen van het lid Brinkman (PVV) aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over het bericht dat de politie tonnen uitgeeft aan buitenlandse reisjes (1).


1.)
Wat vindt u van het feit dat de landelijke politietop in 2008 voor 133.548 euro naar Turkije is gereisd onder het mom van teambuilding, het korps Rotterdam met burgemeesters voor 70.000 euro een studiebezoek heeft gebracht aan San Diego en het korps Midden- en West-Brabant voor 92.000 euro een reis heeft gemaakt naar Marokko in verband met thema's integratie en het nieuwe Marokkaanse "burgerlijk wetboek?"


2.)
Op welke reizen doelt u als u het heeft over dat er niet voorshands kan worden vastgesteld dat al deze reizen "een voldoende zakelijk karakter" hebben? (2)


3.)
Waarom gaat u deze problematiek van de buitenlandse reisjes eerst met de korpsbeheerders bespreken voordat u maatregelen zult treffen? Deelt u onze mening niet dat de minister hier het voortouw moet nemen en niet moet gaan "polderen" met de korpsbeheerders?


4.)
Welke maatregelen kunnen worden gekoppeld aan de resultaten van de gesprekken met de korpsbeheerders die door u zullen worden ondernomen?


5.)
Kunt u de Kamer zo snel mogelijk op de hoogte stellen van de uitkomsten van de gesprekken met de korpsbeheerders en de nadere maatregelen die zullen worden genomen?

(1) Algemeen Dagblad, dinsdag 16 maart 2010, voorpagina (2) Brief minister van Binnenlandse Zaken over gegevens voortvloeiend uit het Wob verzoek mbt buitenlandse dienstreizen van (plv) korpschefs, 16 maart 2010