Gemeente Rheden

Week van Nederland Schoon

Van 15 tot en met 20 maart is het weer de Week van Nederland Schoon. Op vrijdagmiddag 19 maart gaan kinderen, geholpen door vrijwilligers van het Pleinteam, in de wijk Nieuw Velp-Zuid zwerfvuil opruimen.

Deze actie wordt van harte ondersteund door de gemeente Rheden en Vivare. Wethouder Hans Elsenaar is om ca. 17.15 uur aanwezig bij de Paperclip om te kijken wat de opruimactie heeft opgeleverd.

Eerste actie Pleinteam

Deze zwerfvuilactie is één van de eerste acties van het pas opgerichte Pleinteam. Het Pleinteam bestaat uit bewoners van de flats aan de Eiberstraat, Grutto-, Kemphaan- en Rietgansplein in Velp.

Aardigheidje

De kinderen verzamelen vrijdagmiddag om 16.00 uur bij de Paperclip aan de Eiberstraat. Daar krijgen ze van de afdeling Rayonbeheer van de gemeente Rheden knijpers, vuilniszakken en handschoenen uitgereikt. Vervolgens gaan ze een groot gedeelte van de wijk ten oosten van de President Kennedylaan door om het zwerfvuil op te ruimen. Bij terugkomst in de Paperclip, om ca. 17.15 uur, wacht wethouder Hans Elsenaar de kinderen op om ze te bedanken en een aardigheidje te geven.