Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.20 uur

Utrecht, 18-03-2010

Gewapende overval, verdachte aangehouden

MIJDRECHT Op woensdagochtend 17 maart werd een gewapende overval op een juwelier gepleegd. Agenten losten twee waarschuwingsschoten, één van de twee verdachten werd aangehouden.

Rond 10.15 uur kwamen twee gewapende mannen de juwelierszaak aan de Dorpsstraat binnen. Zij bedreigden het aanwezige personeel en de klanten. Vervolgens vernielden zij meerdere vitrines, haalden daar sieraden uit en stopten die in een tas. Vervolgens renden zij de winkel uit en gingen er op een scooter vandoor.

Meerdere politie-eenheden gingen met spoed op de overvalmelding af. Agenten die bijna bij de juwelierszaak waren, zagen de twee verdachten uit de zaak komen rennen en op de scooter springen. Daarop sommeerden de agenten hen te blijven staan, maar toen de verdachten daar geen gehoor aan gaven en wegreden, losten twee agenten een waarschuwingsschot. Ook dat had geen resultaat en de verdachten vluchtten op de scooter.

Door meer dan tien politie-eenheden werd in de omgeving naar de verdachten gezocht. Een getuige meldde dat een scooter in een steegje achter woningen aan de Dukaat stond. Een agent ging ter plaatse en trof inderdaad een scooter aan, die mogelijk door de overvallers was gebruikt. Uit verder onderzoek bleek dat de eigenaar van de scooter daar in de omgeving woonde. Deze verdachte, een 20-jarige jongeman uit Mijdrecht, werd rond 13.40 uur in Mijdrecht aangehouden. Deze verdachte is naar het politiebureau overgebracht, is ingesloten en is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De gestolen sieraden werden niet bij hem aangetroffen.

Het onderzoek naar de aangehouden en ontkomen verdachte wordt voortgezet. In het kader daarvan wordt aan getuigen van de overval en van de vlucht van de overvallers verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Vrouw lastiggevallen

WOERDEN De politie heeft een aangifte opgenomen van een 25-jarige vrouw die lastiggevallen is door een onbekende man.

De vrouw fietste donderdag 4 maart rond 20.30 uur over het Essenpad toen er een man naast haar kwam fietsen. Hij maakte sexueel getinte opmerkingen en bleef haar achtervolgen. De vrouw werd zo bang, dat zij bij een woning heeft aangebeld. De bewoners hebben de vrouw naar huis gebracht.

De politie is een onderzoek gestart en wil graag weten of er meer vrouwen zijn die door deze man zijn lastiggevallen. Het signalement van de man: ongeveer 40 jaar, kort zwart haar, lichtgetint uiterlijk. Hij fietste op een oude damesfiets met oude, verweerde fietstassen. Bent u ook lastiggevallen door deze man of heeft u meer informatie over deze man, neem dan contact op met het politiewijkteam Woerden via 0900-8844.

Man aangehouden na DNA-hit

ABCOUDE De recherche van het district Rijn & Venen heeft dinsdag 16 maart een 47-jarige man aangehouden omdat hij verdacht wordt van het plegen van een woninginbraak.

Deze inbraak vond plaats op donderdag 8 januari 2009 in een woning aan de Gein Noord in Abcoude. Bij forensisch onderzoek zijn destijds DNA-sporen gevonden en veiliggesteld. Deze sporen zijn vergeleken met sporen van eerder veroordeelde woninginbrekers en dit leverde een hit op. Met toestemming van de Officier van Justitie is de verdachte (zonder vaste woon- of verblijfplaats) aangehouden en overgebracht naar het APU voor verhoor.