Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht, 18-03-2010

Fietsdief

AMERSFOORT De politie heeft woensdagavond een 16-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden omdat hij in bezit bleek te zijn van een vermoedelijk gestolen fiets.

Surveillerende agenten werden rond 20.35 uur gewaarschuwd door een particuliere beveiliger dat twee jongens zich verdacht gedroegen op de Brabantsestraat. Volgens de knapen zagen zij de politiewagen rijden en wilden zij niet gecontroleerd worden. Omdat hier kennelijk een reden voor was stelden de agenten een nader onderzoek in.

Hierbij bleek dat de 16-jarige Amersfoorter geen goede verklaring kon geven voor de fiets die hij bij zich had. Na enig doorvragen erkende de jongen dat hij de fiets had gestolen uit een brandgang op de Vitruviusstraat. De verdachte werd hierna aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een onderzoek naar de rechtmatige eigenaar leverde nog niets op. In afwachting van de aangifte blijft de fiets op het politiebureau gestald. De verdachte is verhoord.

Poging beroving

AMERSFOORT Op woensdag 17 maart, tussen 21.15 en 21.30 uur, werd op het Neptunusplein gepoogd een 17-jarig meisje uit Amersfoort te beroven van haar tas.

De Amersfoortse fietste vanaf de Van Randwijcklaan in de richting van het Neptunusplein toen zij ter hoogte van de bushalte werd gepasseerd door een bromfietser. Tijdens het passeren probeerde de passagier van de bromfietser de tas van haar schouder te trekken. Dit lukte de verdachte echter niet maar door de harde ruk kwam het slachtoffer op straat te vallen. Twee achteropkomende fietssters zagen het gebeuren en schreeuwden in de richting van de verdachten. Deze gingen er toen spoorslags vandoor. Het slachtoffer is voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gegaan waarbij bleek dat zij de nodige kneuzingen en schaafwonden had opgelopen.

Van de beide opzittenden is het navolgende signalement bekend:


- Lichtgetint uiterlijk, vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst, tussen 17 à 20 jaar oud, gekleed in donkere kleding. De passagier die aan de tas trok had kort opgeschoren haar aan de zijkanten en bovenop krullend. Zij reden op een donkerblauwe scooter met een horizontale grijs streep onder de buddyseat.

De politie verzoekt eventuele getuigen, of personen die menen deze verdachten te kennen, contact op te nemen met de politie in Eemland zuid via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem melden kan via het meldingsnummer 0800-7000. Ziet u een straatroof gebeuren bel met alarmnummer 112.

Mogelijke inbrekers aangehouden

LEUSDEN De politie heeft donderdagmorgen vier inzittenden van een personenauto aangehouden omdat zij in het bezit bleken te zijn van inbrekerswerktuigen.

Rond 01.55 uur controleerden agenten de auto tijdens een routinecontrole op de Arnhemseweg, ter hoogte van de Treekerweg. Tijdens het onderzoek in de auto werden verschillende attributen, kledingstukken en gereedschappen aangetroffen die gebruikt konden worden voor het plegen van inbraken. In verband met het bezit van deze spullen en een mogelijke voorbereiding voor het plegen van een inbraak werden de mannen, 19 en 20 jaar oud en afkomstig uit Veenendaal en s-Gravenhage, aangehouden en ingesloten.

De politie zet het onderzoek voort.