Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 12.00 uur

Utrecht, 18-03-2010

Brandstichtingen

VEENENDAAL Op de Aletta Jacobslaan en de Robijnboslaan vond woensdagavond een brandstichting plaats. De politie is op zoek naar getuige(n).

Rond 20.25 uur kreeg de politie een melding dat er brand in een prullenbak gesticht was op de Robijnboslaan. Onderweg naar de locatie kregen agenten een tweede plaats door waar mogelijk ook brand gesticht was. Dit betrof de Aletta Jacobslaan. Omdat het hier om een container ging reden de agenten eerst daar naar toe. Ter plaatse zagen agenten dat er rook uit de container kwam. De brand werd geblust. Ook werd gezien dat een aantal jongeren wegliep op het moment dat de politie arriveerde.

De brand op de Robijnboslaan was inmiddels door buurtbewoners gedoofd. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze brandstichtingen. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district bureau Veenendaal, tel.: 0900 8844.

Bestuurder onder invloed

RHENEN In de nacht van woensdag 17 op donderdag 18 maart heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed op zijn snorfiets reed.

Een 24-jarige man uit Elst kreeg omstreeks 00.10 uur op zijn snorfiets over de Utrechtsestraatweg. De man werd gecontroleerd omdat zijn achterlicht niet werkte. De agenten roken een sterke alcohollucht bij de man. Hij moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 485 ug/l uit.

Hij werd met een proces-verbaal en een rijverbod vijf uur naar huis gestuurd.

Verkeerscontrole

VEENENDAAL Woensdagmorgen- en avond werd door de politie op drie locaties in Veenendaal gecontroleerd.

Tussen 10.00 en 17.00 uur werden voertuigen op de Nieuweweg, Verlengde Sportlaan en de Wageningselaan gecontroleerd. In totaal werden 31 bekeringen uitgeschreven voor onder andere, het niet dragen van de autogordel, het niet handsfree bellen, het overschrijden van de maximum snelheid en het niet kunnen tonen van een rijbewijs.