Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Klassenbattle op Scholengemeenschap; Kom op Tijd!

Leerlingen van de winnende klas showen de taart De Dag van de Leerplicht 2010: kom op tijd!
Het is vandaag de Dag van de Leerplicht. In de regio Zuid-Oost Utrecht is gekozen voor `'op tijd komen", een dagelijks terugkerend thema. Een smoesje bij het te laat komen is zo bedacht, maar de laatkomer is zich vaak niet bewust van de gevolgen die het te laat komen voor anderen met zich meebrengt.

De hele klas moet op hem of haar wachten en dat is storend voor de docenten en leerlingen die wél elke dag op tijd willen beginnen. Het belang van "op tijd komen" is vanmorgen op een ludieke manier onder de aandacht gebracht door een klassenbattle te houden. De eerste klas die compleet in de schoolbanken zat, verdiende een taart.

Het was 's ochtends vroeg in de aula van SGM een drukte van belang. Duidelijk werd dat klassen hadden geoefend op het sprintwerk naar de lokalen toe. Overigens waren ook de leerkrachten geinstrueerd om op tijd te komen!

De klassenbattle werd gefilmd door RTV Utrecht; ook werden er radio-opnamen gemaakt. Het was voor de leerlingen sosieso een spannende dag, want de laatste cito-toetsen stonden op de agenda. En wat is er na inspanning lekkerder om te genieten van een heerlijke taart, aangeboden door de leerplichtambtenaren van de gemeente.