Gemeente Kollumerland

PB 26/2010 Eerste kievitsei in Kollumerland c.a.

Kollum, 18 maart 2009

Op donderdag 18 maart 2010 is om 08.41 uur het eerste kievitsei van de gemeente Kollumerland c.a. gevonden door de heer Tijmen Beets uit Augsbuurt (geboren 5 mei 1996). Tijmen vond het ei tussen De Lêste Stuver en het kerkje van Augsbuurt. De vondst werd direct per sms aangemeld. Na een sms bericht terug heeft Tijmen het ei opgepakt.

De Vogelwachtersbond BFVW heeft bevestigd dat de zoekpas in orde is en de juiste procedure is gevolgd door de âaaisikerâ. Tijmen Beets is jeugdlid van de vogelwacht Kollum.

Het ei is vanmiddag om kwart over twaalf aangeboden aan locoburgemeester Reinoud Koster in het gemeentehuis van Kollumerland c.a.

De heer Koster heeft het ei gelotterd om de versheid en gaafheid ervan vast te stellen. Als het ei vers is, zinkt het. Na de lottering werd het ei goedgekeurd.

Locoburgemeester Koster heeft vervolgens de vinder een oorkonde uitgereikt, een bos bloemen en uiteraard het vindersloon.

In 2008 en 2009 werd het eerste kievitsei van de gemeente gevonden op 11 maart, beide keren eveneens bij het kerkje van Augsbuurt.


---

***********

Gemeente Kollumerland c.a., Postbus 13, 9290 AA / Van Limburg Stirumweg 18, 9291 KB Kollum.