Politie Gelderland-Zuid

Politie zoekt getuigen van beroving snorfietser

Nijmegen, 18-03-2010 o Woensdagavond rond 23.30 uur werd een 30-jarige man uit Wijchen met geweld beroofd van zijn snorfiets. De politie is een onderzoek gestart en dringend op zoek naar getuigen.

Op bovengenoemd tijdstip reed de 30-jarige over het fietspad parallel aan het Mulderspad. Ter hoogte van het bruggetje sprongen opeens twee jonge mannen tevoorschijn. De 30-jarige werd hierdoor gedwongen om te stoppen. Eén van de mannen vroeg de 30-jarige om geld. Daarbij spoot hij een bijtende vloeistof in de ogen van de man. Ondanks dat de man nauwelijks zicht had en pijn aan zijn ogen lukte het hem om bij de overvallers weg te komen. Een getuige schoot de man te hulp en waarschuwde de politie.

Er werd direct een onderzoek ingesteld. De bromfiets en valhelm werden niet meer aangetroffen. De politie gaat ervan uit dat ze zijn meegenomen door de overvallers. De Technische Recherche kwam ter plaatse voor sporenonderzoek. In de omgeving is nog gezocht naar de daders. Ze werden niet meer aangetroffen. Donderdag houden agenten een buurtonderzoek.

Van de overvaller die het slachtoffer met een vloeistof in zijn gezicht heeft gespoten is het volgende bekend:

* Lichtgetint uiterlijk

* Tussen de 18 en 25 jaar

* Ongeveer 1.85m lang

* Tenger postuur

De man droeg tijdens de overval een zwarte trainingsbroek, grijs T-shirt, zwarte lange jas en een zwart gebreide muts met voorop een wit logo. Van de andere man die iets verderop gestaan zou hebben is geen signalement bekend.

Getuigenoproep

Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die menen wat gezien te hebben. Meld dit dan bij het overvallenteam van politie Gelderland-Zuid, te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

(10)

Laatst gewijzigd 18-03-2010 13:24 | © Regio Gelderland-Zuid |