Siemens

Persbericht

201003.287

Den Haag, woensdag 17 maart 2010

Oplossingen op maat voor de detailhandel

Siemens introduceert nieuwe versie toegangscontrolesysteem SiPass Entro

De Siemens-divisie Building Technologies presenteert het marktpakket 6.5 (MP6.5) voor het toegangscontrolesysteem SiPass Entro. De nieuwe versie van dit gebruiksvriendelijke, schaalbare toegangscontrolesysteem biedt tal van nieuwe features, die vooral gericht zijn op het detailhandelssegment. Daarnaast zijn er nog uitbreidingen en verbeteringen bij de netwerkfunctionaliteit.

SiPass Entro wordt in het detailhandelssegment al lang met succes toegepast. Om het systeem voor deze doelgroep nog aantrekkelijker te maken, biedt SiPass Entro MP6.5 een groot aantal nieuwe functies die voor de detailhandel van groot belang zijn. Het gaat daarbij onder andere om "klantspecifiek instelbare nooduitgangen", waarmee de gebruiker kan vastleggen, welke deuren onder bepaalde voorwaarden worden geopend. Om te voorkomen dat personen in een gebouw opgesloten raken, toont SiPass Entro MP6.5 met de nieuwe functie "uitgang voor vergrendelingsbewaking" duidelijk zichtbaar aan, of de bewaakte deuren al dan niet gesloten zijn. Daarnaast kan de gebruiker nu ook uitzonderingen op de normale tijdprofielen voor het automatisch inschakelen van het gekoppelde alarmsysteem definiëren en zo rekening houden met speciale gebeurtenissen zoals feestdagen of langere openingstijden. SiPass Entro MP6.5 beschikt tevens over een verbeterde "sluisfunctie". Hiermee kan een groep deuren worden gedefinieerd, dat geen van deze deuren geopend kan worden als een andere deur binnen deze groep al open is.

Flexibele netwerkfuncties
Om de installatie in netwerkomgevingen flexibeler en eenvoudiger te maken, is ook de netwerkfunctionaliteit in SiPass Entro MP6.5 uitgebreid. Dankzij de volledige support voor Network Address Translation (NAT) biedt het systeem nu een ongekende flexibiliteit bij de toepassing van zowel statische als dynamische IP-adressen. Naast de bestaande compatibiliteit met een groot aantal besturingssystemen wordt nu ook Windows 7 ondersteund.
Ter ondersteuning van ontwikkelaars van interfaces voor systemen van andere leveranciers, bijvoorbeeld "werktijdregistratie", is de documentatie voor de open TCP/IP protocol beter gestructureerd en tevens geactualiseerd. Tevens is er een nieuw planningshandboek met waardevolle informatie voor ontwikkelaars en installateurs verkrijgbaar.

Systeemoverzicht
Met SiPass Entro kunnen tot 10.000 locaties worden beheerd, waarvan elke locatie kan bestaan uit maximaal 512 deuren en 40.000 pashouders. Ondersteund worden tot 480 toegangsgroepen, 240 tijdprofielen en 240 zones met vijf verschillende functies (alarmbesturing, anti passback, aanwezigheidscontrole, toegangsbeperking en sluisfunctie), 64 reserveringsobjecten, liftbesturing voor maximaal 192 verdiepingen, 16 Sistore DVR's (digitale videorecorders) en maximaal 128 camera's.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Building Technologies, Dan Coruz of Jeroen Vons Tel: (070) 333 3655 of (070) 333 1424
E-mail: dan.coruz@siemens.com of jeroen.vons@siemens.com Internet: klik hier

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Persvoorlichting: Bernard H. Bos
Telefoon: +31 (0)70 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com