Gemeente Borsele

Leerlingen knotten wilgen in Nisse tijdens boomfeestdag

Op woensdag 17 maart vond in Borsele de boomfeestdag plaats. In samenwerking met de Stichting Landschapsbeheer Zeeland en de gemeente Borsele hebben leerlingen van basisschool De Linden in Nisse wilgen geknot in het dorp. Met het onderhouden van deze bomen leverden zij een symbolische bijdrage aan het terugdringen van het klimaatprobleem.

Opening Boomfeestdag

Wethouder Conny Miermans opende de boomfeestdag door samen met een leerling de eerste takken te knotten. âBomen doen veel voor ons en voor de dieren. Denk aan zuurstof, aan nestjes van vogeltjes en aan nootjes en zaden voor dieren. We moeten dus goed voor de bomen zorgenâ, vertelde Miermans aan de kinderen.

Waarom de Boomfeestdag?

Het doel van de Boomfeestdag is om kinderen kennis, inzicht en begrip voor bomen bij te brengen. Zo leren ze de meerdere functies van bomen voor de samenleving kennen. Kinderen zijn de volwassenen van morgen. Door mee te doen met activiteiten, zoals de Boomfeestdag gaan zij het belang van bomen in de natuur inzien. Later kunnen zij zich dan inzetten voor een groene, leefbare wereld.

Een feestdag voor de bomen

Ongeveer vijftig jaar geleden werd de officiële boomfeestdag ingevoerd. Tegenwoordig doen ruim vierhonderd gemeenten mee aan de boomfeestdag. Dat zijn gemiddeld 150.000 leerlingen die ieder jaar helpen met het planten. Ook in de gemeente Borsele vinden ieder jaar aanplantingen en/of onderhoud van bomen plaats.

Foto's boomfeestdag Borsele