Duits-Nederlandse Handelskamer

DNHK belicht Duitse regels voor recycling

Ondanks algemene Europese richtlijnen voor verpakking en recycling bestaan er verschillen in de reglementen per EU-land. Voor meer inzicht in de Duitse wetgeving verzorgt de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) op donderdag 15 april 2010 van 14.00 tot 17.30 uur bij de Kamer van Koophandel Oost-Nederland te Zwolle het seminar "Recycling van verpakkingen, elektronische apparatuur en batterijen in Duitsland".

"Vooral bij export naar Duitsland is het van belang op de hoogte te zijn en te blijven van de regelgeving, aangezien deze vanwege politieke en economische ontwikkelingen aan verandering onderhevig is", zegt seminardocente Gianna Corbelli, verantwoordelijk voor raadgeving over recycling bij de DNHK. Dit seminar informeert de deelnemers zowel op het gebied van Europese wet- en regelgeving als specifiek over de actuele verpakkings-verordening in Duitsland. "Het systeem is anders dan in Nederland", aldus Corbelli. "Waar wij het belastingsysteem kennen, bestaat er in Duitsland een duaal systeem van aanmelding en registratie". Mededocent Mark Wanders van het in recycling gespecialiseerde bedrijf Recydur zal Duitse wet- en regelgevingen op het gebied van elektrische apparatuur (ElektroG) en batterijen (BatterieG) behandelen.

De deelnemers leren in het seminar welke producten onder welke wetgeving vallen en welke organisaties bij het registratieproces betrokken zijn. Op deze manier zijn zij op de hoogte van de procedures en komen bij het betreden van de Duitse markt niet voor vervelende verassingen te staan.

Dit seminar is bedoeld voor producenten, leveranciers en ondernemers, die verpakte producten, elektronische apparatuur en batterijen in Europa op de markt brengen en specifiek naar Duitsland exporteren. Het maximale aantal deelnemers bedraagt 20.

De deelnamekosten zijn 199,- euro (excl. BTW). Leden van de Nederlands-Duitse Handelskamer krijgen 20 procent korting.

Contact: Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK), Marlies Komorowski, Tel. 070 3114 156, e-mail m.komorowski(at)dnhk.org

Directe link:
http://www.dnhk.org/index.php?489&tx_mjseventpro_pi1 =268&L=14