Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

KresjTV en JongzijninLimburg gaan samen
De jongerenwebsites van de Provincie Limburg www.jongzijninlimburg.nl en www.kresjtv.nl zijn samengevoegd tot één website. De site biedt jongeren tussen 12 en 18 jaar een podium om informatie met elkaar te delen.

De site wordt wekelijks gevuld met nieuws, activiteiten en actuele filmpjes. Het is hét Limburgse portal voor jongeren met links naar diverse sites over school en werk, evenementen/festivals, bioscopen/filmhuizen, theater/poppodia, discotheken, media, jongerenorganisaties, maatschappelijke instellingen, cultuur en sport in Limburg.

Via Kresjtv.nl kunnen jongeren ook zelf filmpjes maken. Er zijn professionele camerasets te leen waarbij de nodige uitleg en instructie wordt gegeven. In 2010 wordt een filmwedstrijd voor scholen georganiseerd. VMBO- Havo- of VWO-klassen worden uitgedaagd om een film van 3-4 minuten te maken over een actueel maatschappelijk onderwerp. De beste film van 2010 wordt beloond met een camcorder.

Iedereen die een nieuwtje, weetje of activiteit in Limburg weet voor jongeren, kan dit doorgeven aan info@kresjtv.nl. Deze informatie wordt opgenomen in de nieuwsrubriek of activiteitenkalender op de website. Bij interessante inhoudelijke onderwerpen komt kresjtv.nl met een professionele cameraploeg langs om te filmen. De KresjTV redactie staat in direct contact met jongeren en werkt daarnaast met een platform van docenten en beroepskrachten uit het jeugd en jongerenwerk.

KresjTV is een initiatief van PJP Film- en TV-producties uit Kessel en wordt uitgevoerd in opdracht van de Provincie Limburg.

18-3-2010 12:53