Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 18 maart

Hoorn, 18-03-2010 o 14.00 uur

Poging beroving postagentschap: getuigen gezocht

Noord-Scharwoude, donderdag 18 maart

Donderdagochtend werd rond 06.50 uur een poging gedaan om een postagentschap te overvallen aan de Dorpsstraat. Een medewerkster was net aangekomen in het agentschap wat achter een winkel ligt. Zij was bezig met de post toen er een gemaskerde man binnen kwam. De medewerkster werd bedreigd met een mes. De overvaller wilde bij de kluis. De medewerkster heeft hier echter geen toegang toe. Zij gaf dit aan, waarop de man boos werd. Uiteindelijk vertrok hij. Hij rende de Oosterstraat in, waar hij over een bruggetje op een oud model damesfiets sprong en verder de Oosterstraat in fietste.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Wie heeft op donderdagochtend iets verdachts gezien of gehoord op of rond de Dorpsstraat of Oosterstraat? Ook als u anderszins informatie heeft die van belang kan zijn voor het onderzoek wordt u verzocht contact op te nemen met de politie in Heerhugowaard. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Diefstal boomstammen

Schagen, woensdag 17 maart

Een 34-jarige man uit Schagerbrug en een 42-jarige man uit Schagen werden woensdagmiddag rond 16.55 uur aangehouden. De politie kreeg rond 16.30 uur melding dat twee mannen hout aan het stelen waren op de Patrijzenhof. Hier lagen diverse boomstammen in perken van bomen die in opdracht van de gemeente werden gekapt. Een getuige zag dat twee personen met een bestelbus de boomstammen in stukken stonden te zagen en de stukken zonder toestemming meenamen. Er werd een onderzoek ingesteld naar de bestelbus. De verdachten kwamen net aanrijden bij het adres van de te naam gestelde van de bus in Schagerbrug. De mannen hadden het houtzaagsel nog in het haar en in de bus werden de stukken boomstam aangetroffen. De twee werden aangehouden voor diefstal van de boomstammen. Zij werden overgebracht naar het politiebureau en later op de avond weer heengezonden.

Aanhoudingen voor graffiti

Den Helder, woensdag 17 maart

Een 14-jarige jongen uit Den Helder werd woensdagmiddag rond 16.30 uur aangehouden in het park Mariendal. Een getuige wees drie jongens aan, waarvan er twee bezig waren geweest met het spuiten van graffiti op een bouwkeet, die op een afgesloten bouwterrein staat.. Bij het zien van de agenten gingen de jongens ervandoor. Eén van hen, de 14-jarige jongen, kon worden aangehouden. Hij werd na verhoor op politiebureau s avonds weer heengezonden.

Rond 16.00 uur werd op de Sluisdijkstraat een 13-jarige jongen uit Den Helder aangehouden voor het aanbrengen van graffiti op een muur van een winkelpand. Een politieagent in vrije tijd zag de jongen de muur bekladden met een stift. De agent hield de jongen aan en bracht hem over naar het politiebureau.

Aanhouding fietsendief door oplettende getuige

Alkmaar, woensdag 17 maart

Een 31-jarige Alkmaarder werd woensdagmiddag rond 15.30 uur aangehouden op de Stationsweg. Een getuige had juist gezien dat een man een fiets had gestolen uit de fietsenstalling bij het station. Agenten gingen meteen op de melding af en troffen de man die voldeed aan het signalement aan op de gestolen fiets. De Alkmaarder werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Gewelddadige wildplassers

Alkmaar, woensdag 17 maart

Een 29-jarige man uit Alkmaar en een 29-jarige man uit Purmerend zijn woensdagavond tegen 24.00 uur aangehouden op de Stuartstraat. De bewoonster van een huis werd wakker omdat zij een hoop lawaai op straat hoorde. Toen zij naar buiten keek zag zij dat er een man tegen het raam stond te plassen. Zij zei hier wat van, maar de man ging gewoon door. De vrouw haalde water en gooide dit naar beneden, maar dit mistte de verdachte. De vader des huizes was inmiddels naar beneden gegaan om de mannen aan te spreken. De mannen liepen meteen op hem toe. Er werden bloempotten naar binnen gegooid en een lantaarn werd stuk gegooid. De twee probeerden de woning binnen te komen. Dit wist de vader te voorkomen, maar er ontstonden wel wat strubbelingen waardoor de vader wel op straat terecht kwam. Hij werd dooréén van de verdachten geschopt. Door het lawaai kwamen ook enkele buurtbewoners de straat op. Deze haalden de mannen uit elkaar. De politie hield de Alkmaarder en de Purmerender. Zij werden overgebracht naar het politiebureau.

Grote verkeerscontrole

Blokker, woensdag 17 maart

Bij een verkeerscontrole woensdag werden op de Westerblokker van 08.00 tot 14.30 uur 66 bromfietsers en 82 automobilisten gecontroleerd. De controle werd in samenwerking met de RijksDienst voor het Wegverkeer uitgevoerd. In totaal werden er 67 bekeuringen uitgeschreven. De meeste bekeuringen waren voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs of kentekenbewijs, voor het niet dragen van de autogordel en te snel rijden. Eén bromfietser liet zijn voertuig achter toen hij werd achtervolgd door een motoragent.

Controle op 50 km-weg

Schoorl, woensdag 17 maart

Bij een snelheidscontrole op de Laanweg van 15.10 tot 17.40 uur werden woensdagmiddag 111 overtredingen geconstateerd. In totaal passeerden 860 bestuurders de controle. Op deze weg is 50 km/u toegestaan. De hoogst gemeten snelheid was 84 km/u.

Hennepkwekerijen aangetroffen

t Zand/Sint Maartensvlotbrug, donderdag 18 maart

In een boerderij en een bijbehorende schuur aan de Belkmerweg in Sint Maartensvlotbrug werden donderdagochtend hennepkwekerijen aangetroffen. In de schuur werden eerst een droogruimte ontdekt en twee kweekruimtes. Vervolgens zag men vanuit de garage van de boerderij een bestelbus rijden, met daarin vier verdachten. De twee mannen en twee vrouwen, afkomstig uit Alkmaar en Den Helder, zijn aangehouden. In de boerderij werden twee kweekruimtes en een grote ruimte met stekken aangetroffen. In totaal stonden er circa 1200 planten in de ruimtes en duizenden stekken. Er was sprake van het illegaal aftappen van stroom.

Op de Korte Belkmerweg in t Zand werd donderdagochtend in een pand een kwekerij in opbouw aangetroffen. De hier aanwezige apparatuur werd in beslag genomen.

Controle gestolen fietsen

Castricum, donderdag 18 maart

Bij een controle van gestalde fietsen in de fietsenstalling van het station werden donderdagochtend twee fietsen ontdekt die als gestolen stonden gesignaleerd.

Ook werd er op de Noordermaatweg gecontroleerd. Op deze weg op de grens met Castricum werd de schoolgaande jeugd gecontroleerd. Er werden twee als gestolen gesignaleerd staande fietsen uit het verkeer gehaald.