Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 18-03-2010

Straatrover zet gestolen tas weer in woning slachtoffer

WAALWIJK: Een 51-jarige vrouw uit Waalwijk is woensdagmorgen rond 09.30 uur op de Burgemeester Verwielstraat het slachtoffer van een straatrover geworden. Zij werd door een fietser opzettelijk aangereden en van haar tas beroofd. Enkele uren na de straatroof werden haar tas en sleutels aangetroffen in haar woning in de wijk Zanddonk. De portemonnee was echter niet terug bezorgd. De politie heeft zowel op de Burgemeester Verwielstraat als in de omgeving van de woning van het slachtoffer een buurtonderzoek ingesteld. Getuigen worden nadrukkelijk gevraagd om de politie te bellen via 0900-8844.

Het slachtoffer verklaarde dat ze op het trottoir liep aan de
Burgemeester Verwielstraat. Ze liep in de richting van de Nettorama met haar tas onder haar arm. Plotseling botste er een fietser tegen haar aan. Voordat ze het besefte had de fietser haar tas buit
gemaakt. De dader fietste hard weg. Het ging volgens haar om een man die een donkere muts ophad. Ook droeg hij donkere kleding. Het zou gaan om een man van circa 35-45 jaar oud.

In de tas zaten onder meer haar portemonnee en de huissleutels. Kennelijk heet de dader in de tas het huisadres van het slachtoffer gevonden en is hij daar naar toe gegaan op het moment dat zij zelf aangifte deed op het politiebureau. De tas werd namelijk enkele uren later aangetroffen in de woning van de benadeelde. De portemonnee was er uit. Uit de woning was kennelijk niets gestolen. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in.

Ramkraak in Werkendam

Werkendam: De politie onderzoek een ramkraak bij een computerbedrijf in Werkendam. Het delict werd gepleegd op woensdagavond 17 maart tussen 23.30 uur en 24.00 uur. De inbraak werd pas later in de nacht opgemerkt. Uit de sporen blijkt dat de daders met de achterkant van een auto de roldeur van het bedrijf kapot ramden. Er zijn vermoedelijk minimaal twee personen vervolgens de loods ingegaan om spullen te stelen. De eigenaar van bedrijf kon nog niet zeggen wat er precies gestolen is. In de komende dagen volgt een inventarisatie van hetgeen er weg is.

41 bekeuringen tijdens verkeerscontrole

GEMEENTE WAALWIJK: Zeven agenten van het politieteam Waalwijk - Loon op Zand hielden woensdag 17 maart 2010 verkeerscontroles. De actie duurde van 14.00 uur en 21.00 uur en resulteerde in 41 bekeuringen voor verkeersovertreders.

Er was in het kader van het project "Brom effe Normaal" bijzondere aandacht voor de brom- en scooterjeugd.. 41 overtreders gingen op de bon voor de navolgende overtredingen.

8 x handheld bellen (boete 160,-)

7 x niet kunnen tonen van het kentekenbewijs (boete 60,-)

4 x constructiesnelheid bromfiets te hoog


1 x scherp uitstekende delen op bromfiets


1 x rijden zonder helm (boete 90,-)


1 x fietspad volgens als bromfietser (boete 60,-)


2 x niet kunnen tonen rijbewijs (boete 60,-)

6 x overschrijden maximum snelheid


3 x rijden door 1 x geen verlichting voeren bromfiets (boete 60,-)


1 x geen spiegel aanwezig bromfiets

6 x parkeren in strijd met parkeerverbod (boete 60,-)

Het project Brom Effe Normaal is een initiatief van de beide de gemeenten, de politie Midden- en West-Brabant, Bureau Halt en het Openbaar Ministerie.

Met extra controles, het opleggen van een alternatieve werkstraf en leerstraf, gecombineerd met een goede voorlichting wordt gestreefd naar een verkeersveiliger gedrag bij jeugdige bromfietsen. De
verwachting is dat door het project leidt tot vermindering van het aantal verkeersongevallen waarbij bromfietsers betrokken zijn. Daarnaast is het terugdringen van overlast door bromfietsen ook een doelstelling. Dit alles onder het motto Brom effe Normaal!

De komende maanden blijft de politie het rijgedrag van jeugdige brommer- en scooterrijders controleren.

Politie komt in actie bij huiselijk geweld in Waalwijk

WAALWIJK: Agenten grepen woensdagmiddag 17 maart in bij een huiselijk geweld zaak in Waalwijk. Een echtpaar had onenigheid gekregen in hun woning in de wijk Baardwijk. De 35-jarige vrouw sloot zich daarbij op in slaapkamer. Haar 45-jarige echtgenoot had daarna de slaapkamerdeur met geweld vernield en was zijn vrouw te lijf gegaan. Dat gebeurde in het bijzijn van hun twee minderjarige kinderen. De politie was al eerder op dit adres tussenbeide moeten komen vanwege huiselijk geweld. De licht gewonde vrouw wilde geen aangifte doen.
Mede in het belang van de aanwezige kinderen en gezien de zichtbare sporen van het geweld besloot de politie ambtshalve op te treden en de 45-jarige Waalwijker te arresteren.

De man is in het politiebureau in verzekering gesteld en ingesloten. Hulpverleningsinstanties zijn door de politie op de hoogte gesteld met het verzoek om de zorg voor de vrouw en kinderen op zich te nemen.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Politie, openbaar ministerie,
reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere
hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer
informatie opwww.huiselijkgeweld.nl.

Oosterhoutse winkels doelwit van inbrekers

OOSTERHOUT: Vannacht zijn inbrekers actief geweest op het
winkelcentrum Arkendonk. Ze braken in bij de slager, een snackbar en een kapsalon. De buit lijkt echter nihil te zijn. Ook werd ingebroken in een apotheek op het winkelcentrum Zuiderhout en een schoenenwinkel in het centrum.

Bij een snackbar op Arkendonk werd het onderraam van de voordeur intrapt. Er is vermoedelijk niets buit gemaakt. Ook bij de kapper naast de eetzaak werd een onderraam van de voordeur ingetrapt. De kassalade werd open getrokken, er werd echter niets ontvreemd. Verder kreeg de slager ongewenst bezoek. Daar werd een houten schot naast de winkel ingetrapt. Ook hier waren de daders kennelijk uit op de inhoud van de kassalade, omdat deze op de grond werd aangetroffen. Er zat echter niets in.

Verder werd vannacht ingebroken in de apotheek op Zuiderhout. De dieven sloegen een raam in. Uit de zaak werd een systeemkast gestolen. De inbraak werd omstreeks 05.45 uur ontdekt door een medewerker van een beveiligingsdienst.

In de Kerstraat werd vannacht ingebroken in een schoenenwinkel. Ook daar werd een ruit ingeslagen. Hier werd de kassalade buit gemaakt.

Auto gestolen bij woninginbraak

RIJEN: Gistermiddag werd tussen 13.45 en 16.45 uur ingebroken in een woning aan de Bongelakker. De dieven hebben het klapraam van de achterdeur open gebroken. De gehele woning werd doorzocht. Er is onder meer een flatscreen tv ontvreemd. Uit de garage werd een Alfa Romeo, type cabriolet, kleur zwart met het kenteken ZG-BJ-93 gestolen. Ook op
1e kerstdag 2009 werd op dit adres al ingebroken. Er is een aangifte opgenomen. De gestolen auto staat internationaal gesignaleerd.

Verder werden er gisteren nog drie woninginbraken gemeld in
Oosterhout. Het gaat om adressen aan de Zeislaan, Strijenstraat en Loevensteinlaan. In het laatste geval bleef het bij een poging. Een oplettende voorbijganger zag rond 18.30 uur een knaap kennelijk op de uitkijk staan. Deze waarschuwde zijn twee medeaders, die over een poort waren geklommen en bezig waren met hef forceren van een slot van een klapraam. Het trio is op de vlucht geslagen.

Werkendamse slachtoffer zakkenroller

WERKENDAM: Een 58-jarige vrouw uit Werkendam is woensdagmiddag in een supermarkt aan de Lijnbaan het slachtoffer geworden van geraffineerde zakkenrollers. Het slachtoffer werd aangesproken door een kleine vrouw met een licht getinte huidskleur, leeftijd circa 25-35 jaar. Deze vrouw pakte iets uit een vak en vroeg in gebrekkig Nederlands: "Reclame?" Terwijl deze vrouw haar aansprak stond er ook een man met een eveneens getinte huidskleur naast haar. Deze man eveneens 25 a 35 jaar en 1.60 a 1.70 meter lang heeft kennelijk kans gezien de
portemonnee van aangeefster uit haar big shopper te stelen. Bij de kassa werd de diefstal ontdekt. De politie stelt een nader onderzoek in.

Over zakkenrollen

Zakkenrollers slaan vaak en op veel plaatsen toe. Juist wanneer u het naar uw zin heeft of druk bezig bent, komt de zakkenroller de pret bederven. In drukke winkelstraten, winkels, op de markt, in het station, tijdens een concert, in de bioscoop of in een druk bezocht café, haalt hij of zij (waardevolle) spullen uit uw tassen of zakken. Geef zakkenrollers geen kans. Tref voorzorgsmaatregelen en waarschuw omstanders wanneer het u toch overkomt. Probeer het signalement van de vermoedelijke dader te onthouden en geef dat door aan de politie. Want ook bij zakkenrollerij is het belangrijk dat u daar altijd aangifte van doet.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 18-03-2010 13:56 | © Regio Midden en West Brabant |