Politie Flevoland

Beroving van mindervalide vrouw op de Schoener

Recherche Lelystad zoekt getuigen

Lelystad, 18-03-2010 o Woensdagmiddag rond 12.00 uur is een 76-jarige vrouw door een onbekende man op een laffe manier beroofd van haar tas. Vermoedelijk heeft de verdachte het slachtoffer op haar weg naar huis gevolgd. Op de Schoener 36 sloeg de berover toe en rukte de handtas met kracht van de arm van het slachtoffer. Hierop ging hij er direct vandoor in de richting van de doorgaande weg op de Schoener. De vrouw raakte niet gewond, maar bleef hevig geschrokken achter. Recherche Lelystad roept getuigen op zich te melden.

Het slachtoffer reed even voor 12.00 uur in haar scootmobiel van het stadcentrum Lelystad richting de Schoener. Op haar route reed ze langs het ziekenhuis en vervolgde haar weg via de Tjalk in de richting van de Schoener. Ter hoogte van de splitsing van de wijken Tjalk/ Botter zag ze een negroïde man staan met een rode pet. Het vermoeden bestaat dat deze man het slachtoffer richting de Schoener is gevolgd. Het slachtoffer herkende namelijk tijdens de beroving de dader als de persoon die ze eerder op de kruising Tjalk/Botter voorbij was gereden.

Signalement dader
Negroïde man van ongeveer 1.85 m lang met een opvallend mager postuur. Gekleed in een kort donker jack en een donkere broek. De dader droeg een opvallend rood gekleurde pet.

Uw tip:
Heeft u informatie over deze beroving of heeft u gezien dat het slachtoffer gevolgd werd of weet u wie de dader is, neem dan contact op Recherche Lelystad via 0900-8844.

Blijft u liever anoniem bel dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.