MBO raad

Studenten gebaat bij gelijkwaardige samenwerking bedrijfsleven en onderwijs

18-03-2010 - Een goede samenwerking tussen het bedrijfsleven en onderwijs is essentieel voor de kwaliteit van het beroepsonderwijs en daarmee in het belang van de studenten. Dit benadrukte MBO Raad-voorzitter Jan van Zijl tijdens het congres grensverleggend onderwijs.

De samenwerking tussen mbo-scholen en bedrijven, examinering in de beroepspraktijk en internationale stages zijn de centrale thema's van het congres dat de MBO Raad bedrijfstakgroep ESB & I op 18 en 19 maart organiseert in Antwerpen. MBO Raad-voorzitter Jan van Zijl is een van de sprekers tijdens het congres.

Intentieverklaring
De samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs is ook het onderwerp van de intentieverklaring die sociale partners, MBO Raad en COLO op 10 maart 2010 ondertekenden in het bijzijn van demissionair staatssecretaris Marja van Bijsterveldt.

Optimaal onderwijsaanbod
Met hun handtekening onder de intentieverklaring leggen bedrijfsleven en onderwijs de basis voor een effectieve afstemming tussen beroepsonderwijs en bedrijfsleven, werkbare en arbeidsmarktgerichte kwalificaties, betrouwbare examinering, een adequate ondersteuning van de 200.000 leerbedrijven en met dit alles een optimaal onderwijsaanbod voor 500.000 mbo'ers.

Sprekers congres
Naast MBO Raad-voorzitter Jan van Zijl worden er tijdens het congres grensverleggend onderwijs lezingen gegeven door onder meer dr. Ineke Delies-de Vries, lector bij het Alfa-college en de Stenden Hogeschool, Antoinette Knoet-Michels, voorzitter Stichting Praktijkleren en Marc Spierings onderwijsinspecteur.

Eerder verschenen
Bedrijfsleven en mbo slaan handen ineen.

Intentieverklaring
Gemeenschappelijke intentieverklaring van georganiseerd bedrijfsleven, onderwijs en kenniscentra.

Meer informatie
Marije Hulsbosch, perswoordvoerder MBO Raad: 0348-75 35 38 / 06-50 27 26 73 of m.hulsbosch@mboraad.nl.

Bron/Auteur: Webredactie