Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 14.05 uur

Utrecht, 18-03-2010

Jongen mishandeld

DE BILT Een jongen werd op woensdagmiddag 17 maart door twee andere jongens mishandeld.

Rond 16.05 uur stond een 17-jarige jongen uit De Bilt met enkele vrienden in een winkel aan de Donsvlinder in de rij voor een kassa te wachten. Zij gedroegen zich wat balorig. Twee jongens die voor hen stonden, stoorden zich daar aan en zeiden er wat van. Er ontstond een woordenwisseling tussen de twee en de 17-jarige jongen. De twee rekenden af en verlieten de winkel.

Toen de 17-jarige even later de winkel uitliep, werd hij door de twee jongens aangevallen. Zij sloegen en schopten hem. Zijn vrienden kwamen het slachtoffer te hulp, waarna de verdachten er te voet vandoor gingen. Het slachtoffer liep letsel in zijn gezicht op en deed aangifte van mishandeling.

Signalementen

Jongen met getinte huidskleur, ongeveer 16 jaar, ± 1.80 meter en smal postuur. Hij had een zwarte stoffen muts op, droeg een bruin lederen jas en een blauwe spijkerbroek en had zwarte schoenen met een witte zoolrand aan;

Blanke jongen, ongeveer 16 jaar, ± 1.70 meter en smal postuur. Hij droeg een antracietgrijs vest met capuchon en daaronder een baseballpetje.

Aan getuigen van de mishandeling en aan mensen die menen de verdachte(n) te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844 of via meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Vechtpartij

DE BILT Een man werd op woensdagavond 17 maart door enkele jongemannen mishandeld.

Rond 22.55 uur kreeg de politie de melding dat er op de Kees Boekelaan een vechtpartij gaande was. Agenten gingen ter plaatse en troffen daar een 23-jarige man uit Zeist aan. Hij verklaarde eerder op die avond jeugd die overlast veroorzaakte te hebben weggestuurd. Nu stapte hij rond 22.50 uur in zijn auto. Toen hij de parkeerplaats afreed, werd hij klemgereden door een auto. Uit de auto stapten enkele jongemannen. Toen de Zeister zijn portier opende, werd die door één van de mannen dichtgetrapt, vervolgens werd hij door meerdere mannen mishandeld. Daarna gingen de verdachten er in hun auto vandoor. Daar het slachtoffer gewond was geraakt, lieten agenten een ambulance ter plaatse komen. Hij werd voor onderzoek naar het Diakonessenhuis gebracht.

Twee betrokkenen, jongemannen van 18 en 20 jaar uit De Bilt en Bilthoven, meldden zich even later aan het politiebureau. Zij verklaarden dat de 23-jarige was begonnen. Gezien de verklaring van het slachtoffer en van een getuige werden de 18- en 20-jarige aangehouden en in het politiebureau ingesloten. Kort daarna meldde zich ook de derde verdachte, een 18-jarige jongeman uit De Bilt, aan het politiebureau. Ook hij werd aangehouden. Alle drie de verdachten zijn voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Aanrijding met brommobiel

DE BILT Een brommobiel sloeg op woensdag 17 maart na een aanrijding met een auto enkele malen over de kop.

Rond 11.25 uur reed een 62-jarige automobilist uit Zeist vanuit de Kerklaan de Utrechtseweg op in de richting van Utrecht. Daarbij kwam hij in botsing met een over de Utrechtseweg rijdende brommobiel, bestuurd door een 39-jarige man uit Utrecht. Daardoor sloeg de brommobiel enkele malen over de kop. De 39-jarige Utrechter liep een hoofdwond op en had last van zijn nek. Hij werd naar het UMC in Utrecht gebracht. Zijn 54-jarige Utrechtse passagier hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. Ook de automobilist raakte niet gewond.