Gemeente Hoorn

Hoorn plant 19 nieuwe bomen tijdens Boomfeestdag

Op woensdag 17 maart, tijdens de 54e Nationale Boomfeestdag, plantten de kinderen van groep 6 van basisschool De Wingerd in Zwaag, samen met wethouder Cilia van Weel negen bomen in de buurt van de school. Dinsdag gaf een bomenspecialist van de gemeente Hoorn de kinderen ook al een Bomenles. In de Kersenboogerd plantten bewoners ook nog tien bomen, als uitbreiding van het Kersenboompad in het Willem Wiesepark.

Boomplantdag, foto: Marcel Rob De Nationale Boomfeestdag is een initiatief van Staatsbosbeheer. De Boomfeestdag is in het leven geroepen om het belang van bomen te benadrukken. Ieder jaar worden in heel Nederland duizenden bomen geplant door kinderen en volwassenen. Dit jaar is het thema Bomen maken onze buurt. Met dit thema wordt nadrukkelijk aandacht gevraagd voor de waarde en het belang van bomen in stedelijke gebieden en de stadswijken.

Wethouder Cilia van Weel kan zich goed vinden het thema van deze Boomfeestdag: Dit thema sluit helemaal aan op ons nieuwe Bomenbeleidsplan. Daarin onderkennen we het belang van bomen in stadswijken en de dilemmas die kunnen ontstaan doordat een stad zich ook wil en moet kunnen ontwikkelen. Ons beleid is in ieder geval simpel: bomen krijgen de ruimte. En als er ergens met een goede reden toch een boom moet wijken, dan komt er elders een boom terug. Laatste wijziging van deze pagina: 18 maart 2010