Politie Hollands Midden

Hollands Midden - Inbraken in de regio

Hollands Midden, 18-03-2010 o In verschillende plaatsen binnen de regio van Politie Hollands Midden is op woensdag 17 maart en donderdag 18 maart ingebroken. Hieronder volgt een kort overzicht met als slot een aantal tips om een inbraak te voorkomen.

Op woensdag 17 maart is er bij een woning aan de Jeltje de Bosch Kemperstraat in Alphen aan den Rijn ingebroken. De inbrekers hadden de poortdeur naar de tuin opengebroken en probeerden vervolgens via de achterdeur binnen te komen. Dit lukte niet en toen zijn de inbrekers met de ladder die zij tegenkwamen via de eerste verdieping binnengekomen, nadat zij een raam hadden opengebroken. Onder andere een computer en televisie zijn meegenomen.

In Bodegraven werd tussen woensdag 17 maart tussen 16.30 uur en donderdag 18 maart 00.30 uur ingebroken bij een woning aan de Goudseweg. De bewoner had die middag het huis verlaten en kwam s nachts thuis toen zij zag dat er was ingebroken. De schuifpui stond op een kier en was met een breekvoorwerp geforceerd. Al kamers van de woning zijn doorzocht. Het is nog onbekend of de dader iets heeft meegenomen.

Op woensdag 17 maart werd er in een woning aan de Machteld van Brabantplaats in Leiderdorp ingebroken tussen 18.45 uur en 20.45 uur. Toen de bewoonster thuiskwam zag zij dat haar huis overhoop was gehaald en er was een laptop meegenomen. De daders waren binnengekomen door de deur open te breken.

In Waddinxveen werd op woensdag 17 maart omstreeks 22.30 uur een inbreker op heterdaad betrapt toen hij binnen was bij een woning aan de Souburghlaan. Een buurvrouw hoorde geluiden uit de woning komen en de man ging kijken. In de tuin van de buren zag hij dat een man aan de achterzijde van het huis uit een raam klom. De buurman pakte de man vast, maar hij wist toch weg te komen en verdween in de richting van de Oranjestraat. Het is nog niet bekend of de man iets uit de woning heeft meegenomen.

In een winkel aan de Geverstraat in Oegstgeest werd op woensdag 17 maart omstreeks 23.40 uur ingebroken door twee mannen. Zij hadden een raam gebroken en gingen door het gat de winkel binnen. Zij namen de kassalade mee naar buiten en kwamen daar een voorbijganger tegen. De mannen gingen er op een scooter vandoor en lieten de kassalade achter. De voorbijganger waarschuwde de politie.

In Gouda aan de Bosweg hoorde een bewoner op donderdag 18 maart omstreeks 03.00 uur dat zijn voordeur dichtviel. De bewoner ging kijken en zag dat zijn laptop en portemonnee verdwenen waren. De dader is mogelijk door hengelen (middels een stuk ijzer de deurklink openmaken) binnengekomen.

Probeer inbraak te voorkomen De politie adviseert bewoners om zoveel mogelijk maatregelen te nemen om inbraak te voorkomen: zorg dat de woning er altijd bewoond uitziet als u niet thuis bent: stel bijvoorbeeld een tijdschakelaar in op uw lampen en vraag uw buren om de post uit de brievenbus te halen. Hang op donkere plekken nabij uw woning een lamp met bewegingssensor op. Laat geen ladder, kratten of bijvoorbeeld klikobakken in uw tuin staan: inbrekers kunnen deze spullen gebruiken om een woning in te klimmen. Waardevolle spullen als een laptop kunt u beter niet in het zicht laten staan: inbrekers hebben dan gelijk een reden om bij u naar binnen te gaan. Draai de voordeur altijd op het nachtslot om te voorkomen dat inbrekers door hengelen of flipperen uw woning binnenkomen. Vermoedt u dat er bij u of uw buren wordt ingebroken? Bel direct 1-1-2. De politie heeft bij heterdaad de grootste kans om de daders te pakken.