Gemeente Westervoort

Boomfeestdag 2010 zonnig en succesvol

De Boomfeestdag 2010 met het thema `Bomen maken je buurt' is op woensdag 17 maart 2010 weer in Westervoort gevierd.

Programma

Wethouder Ciska Wobma gaf het officiële startsein. De kinderen zongen gezamenlijk voor Huize Vredenburg het Boomfeestdaglied `Het is tijd' en werd er een appelboom geplant. Vervolgens gingen de kinderen, aangekleed en wel in het Boomfeestdag shirt, per groep van ongeveer dertig kinderen van start met de fietstocht. Door middel van een `speurtocht' deden zij zes plaatsen aan in Westervoort, waaronder Park Emmerik.

Iedere groep voerde daar een opdracht uit, die gerelateerd is aan het thema milieu & natuur. Zo was er een imker en werden er klimaatbosjes aangeplant. (Klimaatbosjes bestaan uit minimaal drie walnotenbomen in een driehoeksvorm en zijn bedoeld als een symbool voor de grote compensatiebossen.) Daarnaast werd het spel ren-je-rot ook gedaan en onthulde burgemeester Jos Geukers een koningslinde in park Emmerik.

Na het uitvoeren van de activiteiten en opdrachten was rond 11.30 uur de afsluiting van de boomfeestdag 2010. Dit gebeurde weer bij Huize Vredenburg, waar alle leerlingen een leuke tas en een oorkonde ontvingen en tevreden terug naar school gingen.

Dorpsplein 1 6931CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl