Gemeente Ermelo


Strenge aanpak hondenpoep

Hondenpoep is een grote ergernis in Ermelo. De klachten over overlast van hondenpoep nemen steeds meer toe. Daarom heeft de gemeente Ermelo besloten om strenger te gaan handhaven. Dus geen waarschuwingen meer maar een boete voor hondenbezitters die zich niet aan de regels houden. Op deze manier probeert de gemeente de overlast van hondenpoep terug te dringen.

Handhaving
Met ingang van heden zien de Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA´s) van de gemeente Ermelo er streng op toe dat hondenpoep wordt opgeruimd. Vooral bij scholen, kinderspeeltuinen, voetbalveldjes en trottoirs wordt streng gecontroleerd. Iedereen heeft een opruimplicht, ruim hondenpoep dus onmiddellijk op. Neem daarom een schepje of zakje voor de hondenpoep mee. Ook wordt er intensief gecontroleerd op het aanlijnen van de honden.

Regels en boetes

* Het is verboden om honden los te laten lopen ook op de hondenuitlaatroutes, 60 euro

* Honden aan de lijn ook op de uitlaatroutes, 60 euro
* Het niet opruimen van hondenpoep kost 60 euro
* Het is verboden voor honden op speelplaatsen, 90 euro boete
* Honden mogenwel los in de speciale losloopgebieden).
* Op de uitlaatroutes wordtde hondenpoepdoorde gemeente verwijderd.

Losloopgebieden
In de gemeente Ermelo zijn 4 losloopgebieden, hier mag uw hond loslopen, rennen en ravotten:

* Het bosgebied liggend tussen de Jacob Catslaan, de Staringlaan en een gedeelte van de Leuvenumseweg;

* Het bosgebied direct rondom de trimbaan aan de Ericalaan, met uitzondering van de daar gelegen recreatieveldjes: daar is het verboden voor honden, ook aangelijnd;

* De Groevenbeekse heide;

* De Ermelosche heide (gedeeltelijk), vóór 8.00 uur en ná 17.00 uur, in verband met de schaapskudde die op de heide graast.

Informatie
Heeft u vragen over het hondenbeleid dan kunt u contact opnemen met Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA), mevrouw Henne de Ruiter van de gemeente Ermelo, tel. 0341 56 71 85.