Senternovem

18-03-2010 |

Advies uitwisselen en ontsluiten bodeminformatie

Bodem+ heeft een brief gestuurd naar de bevoegde gezagen Wbb over de toenemende vraag naar bodeminformatie. Die toenemende vraag wordt onder meer veroorzaakt door strengere controle van taxatierapporten. Dit kan voor de overheid tot een grotere inspanning leiden, waardoor het kan lonen om aan te sluiten bij landelijke initatieven.

Bodem+ heeft een gesprek gehad met het Nederlands WoningWaarde Instituut (NWWI), dat de oorzaak van de strengere controle heeft toegelicht. Ons is duidelijk geworden dat door de strengere controle op taxatierapporten de vraagdruk nog veel sterker kan toenemen. Door nu op slimme wijze om te gaan met de mogelijkheden van het digitale gemeentelijke, provinciale of landelijke Bodemloket te combineren, kan in de toekomst waarschijnlijk een hoop tijd bespaard worden.

Wij hebben dit toegelicht in een brief die in maart aan allen bevoegde overheden Wbb is verzonden. Wij hebben provincies gevraagd om deze brief te agenderen in regionale overleggen omdat het voor alle gemeenten relevant is. De brief kunt u hieronder teruglezen. Contact

Voor vragen over dit bericht kunt u contact opnemen met Jan Klein Kranenburg.