CDA

Koopmans: geen vertraging wegenaanleg door controversieel verklaren kilometerheffing
donderdag 18 maart 2010

De CDA Tweede Kamer fractie kwam deze week met spoed bijeen over de kosten van de invoering van de kilometerheffing. Namens het CDA voerde Ger Koopmans het woord. De Tweede Kamer heeft de invoering van de kilometerheffing controversieel verklaard, wat de ontwikkelingen rond de kilometerheffing vooralsnog op stop zijn gezet. Er worden geen verdere voorbereidingen getroffen. âDe minister heeft de kilometerheffing op sterk water gezetâ, aldus Koopmans.

Koopmans uitte zijn zorgen over het eventueel niet aanleggen van nieuwe snelwegen. âIk ga ervan uit dat de minister gewoon snelwegen blijft aanleggen, met of zonder de kilometerheffingâ. Minister Eurlings zegde op aandringen van Koopmans toe dat de aanleg van snelwegen gewoon doorgang vindt en deelde tijdens het debat mee dat aan de aanleg van de A4 Midden Delfland begonnen kan worden. âEen felicitatie waard, want op de aanleg van de A4 zitten we met smart te wachtenâ, aldus een jubelende Koopmans.

Tijdens het debat toonde Koopmans zich nog steeds voorstander van de principes van kilometerbeprijzing. âHet CDA blijft voorstander van een eerlijkere verdeling van de kosten. En met de nieuwe verkiezingsprogrammaâs in zicht moeten we ook kritisch kijken of we met veel betere plannen kunnen komenâ. Daar kunnen de CDA-leden zich op 23 en 24 april bij het partijcongres over uitspreken.