GroenLinks Rotterdam


Groenlinks wil einde parkeeroverlast Katendrecht

Rotterdam moet snel betaald parkeren invoeren op Katendrecht, vindt GroenLinks. Sinds de opening van de SS Rotterdam parkeren veel bezoekers in de wijken, omdat parkeren daar gratis is. Op het parkeerterrein van het schip betalen automobilisten drie euro per uur.

De bewoners is altijd beloofd dat er betaald parkeren zou worden ingevoerd zodra de SS Rotterdam open zou gaan voor publiek. Wethouder Vervat wil nu echter eerst onderzoeken of de parkeerdruk echt is toegenomen in de wijk, voordat hij de parkeermeters in werking zet. ,,Bewoners worden daar niet gelukkig van", zegt GroenLinks-raadslid Arno Bonte. ,,De parkeeroverlast is enorm toegenomen. We krijgen daar dagelijks mailtjes over. De parkeermeters zijn al geplaatst, dus we kunnen snel starten. Daar is geen nader onderzoek voor nodig."

De wethouder beroept zich op protesten tegen betaald parkeren, maar de betrokken bewoners in de buurt van het schip weten niets van protesten. Hij zou 2100 handtekeningen hebben ontvangen tegen het invoeren van betaald parkeren. Bonte: ,,Zij willen juist graag vergunningen en parkeermeters in de wijk, zodat bezoekers die dan toch met de auto willen komen, gewoon parkeren op het parkeerterrein voor het schip."

De bewoners willen ook dat bezoekers in de avond gaan betalen voor een parkeerplaats in de wijk. In het oorspronkelijke plan was het de bedoeling dat de avonden gratis zijn. ,,Veel mensen gaan juist in de avond naar het schip. Dat is het moment dat óók de bewoners thuis zijn en de parkeerdruk toeneemt. Juist dan moet je toeristen op Katendrecht naar het grote betaalde parkeerterrein van het schip dirigeren en dat lukt nou eenmaal alleen met betaald parkeren in de wijk."