Gemeente Dongen

Boomfeestdag gevierd in Dongen

Publicatiedatum: 18-3-2010

Op woensdag 17 maart vond de Nationale Boomfeestdag 2010 plaats. Dongen deed dit jaar alweer voor de 36e keer mee aan deze dag. De leerlingen van groep 7 van basisschool de Vlinderboom én van groep 7 van de J.J. Anspachschool hebben zich die dag aan de Beljaartlaan bezig gehouden met het planten van ongeveer 20 moeraseiken. Wethouder Ad Stoop stak op deze schitterende voorjaarsdag ook de handen uit de mouwen.

Wethouder Ad Stoop samen met een groep enthousiaste leerlingen

Het thema van de landelijke boomfeestdag 2010 was dit jaar Bomen maken onze buurt. Een ideaal thema om aan te sluiten bij een nieuwe wijk zoals de Beljaart in Dongen.

Sponsoren
De boomfeestdag in Dongen werd gesponsord door Coca Cola Enterprises Nederland BV en Oranjewoud. Zij voorzagen de leerlingen van beide basisscholen onder meer van een hapje en een drankje en heuse boomfeestdag T-shirts.

Presentatie
De Dongense vereniging Ken & Geniet heeft de kinderen iets verteld over het belang van verschillende dieren- en plantensoorten. Aansluitend gingen de kinderen daadwerkelijk aan de slag met het planten van de bomen.

Meer weten?
De Nationale Boomfeestdag is een initiatief van de Stichting Nationale Boomfeestdag. Meer informatie hierover vindt u op de website www.boomfeestdag.nl