Moderne moeder is liever 'zorgzame partner' dan 'sexy vrouw'

18/03/2010 15:06

Smart & Co

Rotterdam, maart 2010- Wie denkt dat de emancipatiegolf van de laatste decennia nog stevig doorrolt, komt bedrogen uit: de moeder van nu stelt haar gezin boven alles en wil het liefst dat haar partner haar ziet als een zorgzame vrouw en manager van het gezin. Dit blijkt uit een onderzoek in opdracht van Bongo de belevenisbon gehouden onder 300 moeders (25 - 50 jaar) uit het consumentenpanel van Valuewait. Ruim 40% ziet zichzelf als zorgzame moeder en wil zo ook graag gezien worden door haar partner. De sexy (carrière)vrouw blijkt sterk in de minderheid: slechts 16% van de ondervraagden vindt dit van belang in de relatie. Wel willen de moeders af en toe verwend worden, zoals met Moederdag: het liefst met een weekendje weg zonder kinderen.

Veel van de mannen laten hun waardering voor hun zorgzame vrouwen blijken met Moederdag: maar liefst 46% van de moeders geeft aan op deze speciale dag door hem verrast te worden. En voor mannen die zich afvragen waar ze hun vrouw het meeste plezier mee doen: het weekendje weg staat met stip op 1 (23%), voor 15% volstaat een lief sms-je of een kaartje al en voor de man die het echt niet meer weet: ruim 13% is al blij als hij een dagje de zorg voor de kinderen en het huishouden overneemt.

Gemak

Voor de vaders die dat weekendje weg cadeau willen geven of gewoon eens origineel uit de hoek willen komen is er Bongo de belevenisbon. Het cadeau voor een onvergetelijke belevenis zoals Fotosessie, Beauty, Dagje Uit en Weekend Barcelona. Het fraaie doosje is leuk om te geven, de ontvanger kan zelf haar favoriete belevenis kiezen uit 20 tot 50 arrangementen en voor veel mannen niet onbelangrijk: alles is al geregeld! Er zijn bijna 50 verschillende thema's in de categorieen activiteiten, wellness, culinair en overnachtingen.

Een Bongo is altijd in de buurt: te verkrijgen in de Bongo-shops in Rotterdam (Beurstraverse) en Amsterdam (Kalvertoren), bij de Bijenkorf, Plantage, ANWB, VVV, Totaal Gemak en D-reizen of via www.bongo.nl.





http://www.bongo.nl