Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Ministerie van VROM

Expositie Almere 2.0 in centrale hal VROM

18-03-2010

Van Almere 1.0 naar Almere 2.0. Dat betekent zoveel als van Almere een echte stad maken. Een expositie in Den Haag laat zien hoe dat gaat gebeuren.

De tentoonstelling Almere 2.0 is vanaf donderdag 18 maart tot en met vrijdag 16 april te zien in de centrale hal van het ministerie van VROM. De hal is voor iedereen toegankelijk. Het ministerie van VROM ligt aan de zuidkant van het NS Centraal Station in Den Haag.

Betekenis

De expositie laat zien hoe Almere 2.0 tot stand gaat komen. Wat zijn de uitgangspunten? Hoe zijn deze vertaald in de verschillende gebiedsontwikkelingen? Wat is de betekenis van Almere voor een groeiende Randstad? Al deze vragen zijn uitgewerkt in de zogeheten Structuurvisie Almere 2.0.

RAAM

Het kabinet nam begin november vorig jaar een besluit over de Structuurvisie Almere 2.0. Dit in relatie tot de toekomst van het Markermeer/IJmeer, de openbaar vervoersverbinding tussen Schiphol en Amsterdam, Almere en Lelystad.

Het besluit staat ook wel bekend onder de naam van RAAM-brief, Rijksbesluit Amsterdam-Almere-Markermeer.

Drievoudig

Het kabinet pleit voor een drievoudige schaalsprong: een sprong op ecologisch, stedelijk en infrastructureel gebied. Het project `Schaalsprong Almere' is overigens onderdeel van het bredere rijksprogramma Randstad Urgent.

Vierde

Almere moet met 350.000 inwoners de vierde stad van Nederland worden. Dat is volgens het kabinet goed voor de Randstad, voor de metropoolregio Amsterdam en voor Almere zelf. Het gaat om meer dan woningbouw alleen: om van Almere een echte stad te maken zijn allerlei voorzieningen nodig. Van café tot ziekenhuis, van onderwijs tot werkgelegenheid.

Meer informatie
Schaalsprong Almere

Locatie
Centrale hal van het Ministerie van VROM
Rijnstraat 8, 2515 XP Den Haag

Datum
Van donderdag 18 maart tot en met vrijdag 16 april

Toegang
Vrij