Siemens

Persbericht

201003.284

Den Haag, donderdag 18 maart 2010

Heavy-duty doseerbandweger voor grote lasten

De Siemens divisie Industry Automation heeft een nieuwe heavy-duty doseerbandweger voor grote transportlasten tot 800 ton per uur ontwikkeld. De Sitrans WW300 Weighfeeder levert consistent nauwkeurige resultaten bij de besturing en bewaking van continue weeg- en toevoerapplicaties. De toepassingsgebieden reiken van de levensmiddelen- tot de cementindustrie.

De uiterst gevoelige weegcellen zorgen voor een hoge weegnauwkeurigheid en daarmee voor een optimale meng-, meet- en toevoerkwaliteit. Het gepatenteerde, vrijwel onderhoudsvrije "unibody-design" onderscheidt zich door de ruime en goed toegankelijke bouwwijze. Dit vereenvoudigt niet alleen de inspectie, maar ook de reiniging en het verwisselen van de banden. Dankzij het snel verwisselen van de banden in slechts 30 minuten worden de stilstandtijden aanzienlijk verkort.
Siemens breidt met deze heavy-duty-weger Sitrans WW300 Weighfeeder het assortiment van doseerbandwegers uit, dat tot nu toe uit de WW100 voor kleine en de WW200 voor kleine tot middelgrote transportlasten bestond. Weegbrug en snelheidssensor behoren bij alle Sitrans-doseerbandwegers standaard tot de leveringsomvang.