Gemeente Valkenswaard

Conceptverordening Wet gemeentelijke Antidiscriminatievoorziening ter inzage

Conceptverordening Wet gemeentelijke Antidiscriminatievoorziening ter inzage

Op 28 juli 2009 trad de Wet gemeentelijke Antidiscriminatievoorziening in werking. Op basis van deze wet dienen gemeenten in Nederland in een gemeentelijke verordening te regelen dat hun inwoners toegang hebben tot een antidiscriminatievoorziening.

Burgemeester en wethouders van Valkenswaard hebben op 2 maart 2010 besloten de 'conceptverordening Wet gemeentelijke Antidiscriminatievoorziening' vrij te geven voor inspraak.

In deze conceptverordening regelt de gemeente de mogelijkheid voor inwoners om melding te doen van discriminatie in welke vorm dan ook. In Valkenswaard zal deze regeling uitgevoerd gaan worden door de Sociaal Raadsvrouw, werkzaam bij het Algemeen Maatschappelijk Werk Dommelregio aan de Maastrichterweg 51. Inwoners van de gemeente Valkenswaard kunnen straks bij haar melding maken van iedere vorm van discriminatie. Zij zal vervolgens zorgdragen voor registratie, doorgeleiding en begeleiding.

Inspraakprocedure
De conceptverordening Wet gemeentelijke Antidiscriminatievoorziening is door het college vrijgegeven voor inspraak. Voordat de verordening definitief ter vaststelling wordt aangeboden aan de gemeenteraad, wil het college weten wat de inwoners van Valkenswaard van het eindresultaat vinden. Daarom ligt de conceptverordening op basis van de gemeentelijke Inspraakverordening voor iedereen ter inzage van donderdag 25 maart tot en met woensdag 21 april 2010 in de informatiehoek in de hal van het gemeentehuis aan De Hofnar 15. De stukken zijn ook in te zien in de leeszaal van bibliotheek aan De Hofnar 12 en in het Dorpshuis aan de Dorpsstraat 55 in Borkel. U kunt de conceptverordening Wet gemeentelijke antidiscriminatievoorziening hier downloaden.

Tot en met 21 april 2010 kan iedereen schriftelijk zienswijzen kenbaar maken tegen de conceptverordening. De zienswijze moet gestuurd worden naar het college van burgemeester en wethouders, Postbus 10.100, 5550 GA Valkenswaard. Naar verwachting wordt de verordening in juni 2010 vastgesteld door de gemeenteraad.

Meer informatie
Met inhoudelijke vragen over de conceptverordening Wet gemeentelijke Antidiscriminatievoorziening kunt u terecht bij mevrouw E. Extra van het team Beleid en Strategie van de gemeente. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 040-2083631.