Gemeente Valkenswaard

Verbodsbordjes Sportpark Den Dries

Verbodsbordjes Sportpark Den Dries

De gemeente heeft recent bordjes 'Verboden toegang art.461 SR' geplaatst bij alle ingangen van Sportpark Den Dries. De bordjes maken het mogelijk om voortaan op te treden tegen mensen die zich zonder sportief of recreatief doel ophouden in het sportpark. In dergelijke gevallen kan een geldboete van 50 euro worden opgelegd.

Aanleiding voor het plaatsen van de verbodsborden is een aantal incidenten dat zich in het afgelopen halfjaar heeft voorgedaan in het sportpark. Daarbij werden bij enkele verenigingen vernielingen aangericht. Door de nu geplaatste borden blijft het openbaar karakter van het sportpark behouden, maar kunnen er wel maatregelen worden genomen tegen personen die zich daar ongeoorloofd ophouden.

Het toegangsverbod geldt uiteraard niet voor leden of vrijwilligers van de verenigingen die gehuisvest zijn op het sportpark; personen (niet leden) die (sportief) recreëren, zoals wandelaars; bezoekers van activiteiten of wedstrijden die zijn georganiseerd door de verenigingen en overige personen die een geldige/legitieme reden hebben om in het park aanwezig te zijn.