HP viert Europese primeur met metershoge printer

18/03/2010 15:38

Edelman

Slimme printer bouwt brug tussen online en 'echte' wereld

Den Haag, 18 maart 2010 - HP presenteert vandaag in Nederland de eerste consumentenprinter met internetverbinding, de HP Photosmart Premium with TouchSmart Web. Nederland is het eerste land in Europa waar de printer verkrijgbaar is. Ter introductie onthult HP samen met Vincent Everts op het Plein in Den Haag de Web Print World, een exacte kopie van de printer in een afmeting van 10m bij 6m bij 4m. Trendwatcher Vincent Everts: "Dit slimme apparaat past precies op ons pad naar een volledig web-connected toekomst."

Deze all-in-one printer beschikt over printapplicaties, Apps, waarmee gebruikers direct vanaf hun printer toegang hebben tot allerlei online content - zonder dat een pc nodig is.(1) Het 10,9 cm grote touchscreen maakt het gemakkelijk om door de applicaties te navigeren. De printer is ontworpen voor de digitale generatie en laat iedereen zonder gedoe printen, faxen, kopiëren en scannen.

Steeds meer apparaten in huis hebben een internetverbinding, waardoor alsmaar meer van het leven zich afspeelt op internet. Onderzoek van Peil.nl, het onderzoeksbureau van Maurice de Hond wijst uit dat meer dan tweederde van de Nederlanders verwacht dat dit hun leven steeds makkelijker zal maken.(2) De HP Photosmart Premium with TouchSmart Web speelt hierop in.

HP ePrinterCenter

De Apps variëren van nieuws en entertainment tot recepten, kleurplaten en foto's, waaronder:


- Google Maps(TM) en Google Agenda om door een drukke dag te navigeren


- Het laatste nieuws van Nu.nl, de best bezochte nieuwssite van Nederland


- Heerlijke recepten van MijnReceptenboek.nl om familie en vrienden op elk moment van de dag te verrassen


- Leuke activiteiten voor kinderen, zoals kleurplaten met beroemde tekenfilmfiguren van Kleurplaten.nl, Disney en DreamWorks(R) Animation


- Direct je foto's uploaden naar Snapfish, HP's online fotoservice(3), om ze vervolgens te bekijken en te printen


- Tal van handige sjablonen zoals checklists, bladmuziek en spelletjes - bijvoorbeeld Sudoku - van HP Quick Forms

Naast de Nederlandse en internationale Apps die met de printer worden meegeleverd, kunnen gebruikers nieuwe Apps downloaden in de HP ePrinterCenter (http://www.hp.com/go/appstudio)of door op 'Meer' te klikken op het scherm van de printer.

Trendwatcher Vincent Everts: "We bouwen steeds meer bruggen tussen de online wereld en de 'echte' wereld. De HP Photosmart Premium with TouchSmart Web legt een sterke verbinding tussen beide werelden: online ervaringen op maat die je direct in je handen hebt op vertrouwd papier."

Gezinnen steeds meer online

Meer dan 85 procent van de Nederlandse vrouwen gebruikt thuis een printer, met name voor recepten, routekaartjes en foto's(2). "Gezinnen leven steeds meer online; ze delen meer dan ooit hun leven via het internet. De HP Photosmart Premium with TouchSmart Web brengt je direct naar alles wat het internet te bieden heeft, met één druk op de knop," aldus Léon Brabander, Business and Consumer Manager Inkjet & Web Solutions bij HP Nederland. Printen blijft populair in Nederland; zestig procent van de Nederlanders zegt grotere documenten te printen omdat ze zich zo beter kunnen concentreren. Tachtig procent van de mannen zegt vooral documenten te printen om mee te nemen, zoals e-tickets en routebeschrijvingen.(2)

All-in-One

De all-in-one printer print, faxt, kopieert en scant documenten op laserkwaliteit en drukt foto's op HP Advanced Photo Paper af op laboratoriumkwaliteit. De printer biedt diverse aansluitmogelijkheden, waaronder draadloze verbinding met pc's met wifi-verbinding, apparaten met Bluetooth(R), de Apple iPhone en de Apple iPod Touch met HP iPrint Photo.(4) Daarbij is de printer ENERGY STAR(R)-gekwalificeerd. Gebruikers besparen tot vijftig procent papier doordat er automatisch dubbelzijdig geprint wordt(5). Ook is er minder verpakkingsafval omdat de printer in een grote herbruikbare tas geleverd wordt.

De HP Photosmart Premium with TouchSmart Web is vanaf 18 maart in Nederland te koop. De consumentenadviesprijs bedraagt EUR 399.(6)

Voor meer informatie: http://www.hp.nl/touchprintgo

(1) Een internetverbinding naar de printer is vereist.

(2) Onderzoek werd uitgevoerd door onderzoeksbureau Peil.nl onder 500 Nederlanders in maart 2010.

(3) Een Snapfish.com account is vereist.

(4) Met gebruik van HP iPrint Photo software. Gratis te downloaden vanaf de Apple App Store, kijk op www.hp.com/go/iPrintphoto.

(5) Gebaseerd op afdrukken op beide zijden van het papier

(6) Consumentenadviesprijs in Nederland. Werkelijke prijs kan variëren.





http://www.hp.nl/touchprintgo