Gemeente Etten-Leur

AED-apparaat geplaatst in De Appelgaard

Wethouder Vaes heeft een AED-apparaat geplaatst in De Appelgaard

Op donderdag 18 maart heeft wethouder Th. Vaes, samen met de EHBO-vereniging, een Automatische Externe Defibrillator (AED) geplaatst in de Appelgaard.

Een Automatische Externe Defibrillator is een apparaat waarmee men een elektrische schok aan het hart kan toedienen, indien er sprake is van een levensbedreigende hartritmestoornis. Het hart kan na de stroomstoot zelf weer proberen een hartritme te krijgen. Nog voordat de ambulance ter plaatse is, kan men al beginnen met defibrilleren en reanimeren. Snelle reanimatie en het gebruik van een AED vergroten de overlevingskansen aanzienlijk.

In de komende weken worden er op nog twaalf andere locaties AED's geplaatst, namelijk in ouderensociëteit De Panfluit, activiteitencentrum Het Turfschip, wijkgebouw 't Praothuis, wijkgebouw De Vogelaer, activiteitencentrum d'n Drempel, wijkgebouw Sanderbanken, wijkgebouw De Gong en tot slot één apparaat op sportpark De Lage Banken en vier op Sportpark Hoge Neerstraat.

Bij de plaatsing van de AED's heeft de gemeente Etten-Leur de samenwerking gezocht met de lokale EHBO-vereniging. Deze draagt zorg voor de plaatsing van de apparatuur en zal vanwege de deskundigheid instructiecursussen verzorgen voor beheerders van de genoemde locaties. Tevens vervult de EHBO-vereniging een rol bij het beheer en onderhoud van de apparatuur.

Na plaatsing van de AED's wordt er onderzocht in hoeverre toegegroeid kan worden naar een dekkend netwerk van AED-apparatuur om de gemeente zogeheten "heartsafe" te maken. In Etten-Leur zijn op de volgende locaties al AED-apparaten aanwezig: in het Stadskantoor, zwembad De Banakker en De Nobelaer.

WOZ-portaal
Werk in uitvoering

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 14 076

info@etten-leur.nl