Gemeente Nieuwegein

donderdag, 18 maart 2010

GENOMINEERDEN ONTWERPWEDSTRIJD BEKEND

Gemeente Nieuwegein heeft 43 inzendingen voor de Ontwerpwedstrijd Fietsenstalling Ringstede ontvangen. Een deskundige jury heeft uit de inzendingen tien ontwerpen genomineerd.

Genomineerden

De inzendingen kenmerkten zich door uiteenlopende creatieve oplossingen. De jury heeft tien architecten genomineerd die met hun inzending een inspirerend en realiseerbaar voorstel doen voor een aantrekkelijke fietsenstalling op de Ringstede.

De genomineerden zijn in willekeurige volgorde:
* Robert Uijttewaal (Rotterdam)

* Janneska Spoelman en Merten Nefs (Delft)
* Arjan de Nooijer en Bram Zondag (Rotterdam)
* Guido Wezenberg (De Meern)

* Annemiek Bleumink en Donald Osborne (Den Haag)
* Laura Ubachs en Saynzo Osinga (Rotterdam)
* Marjolein Dekker en Renate van de Plassche (Amsterdam)
* Wouter van Alebeek en Erik de Vries (Amsterdam)
* Björn van Rheenen (Amsterdam)

* Rutger Kuipers (Benschop)

Jury

De jury bestond uit de volgende leden:

* Bert Dirrix - diederendirrix architecten (juryvoorzitter)
* Bert Huizing - directeur binnenstad, gemeente Nieuwegein
* Hanneke Peeters - stedenbouwkundige binnenstad, gemeente Nieuwegein

* Jeanette Visser - stedenbouwkundige, bureau B+B
* Pieter Mosterd - directeur U-stal

Prijsuitreiking

Vrijdag 9 april worden de nummers een, twee en drie van de Ontwerpwedstrijd Fietsenstalling Ringstede bekend gemaakt in het Infocentrum Binnenstad (Borgstede 1, Nieuwegein). Tevens opent deze dag de tentoonstelling van de tien genomineerde werken.

Ontwerpwedstrijd Fietsenstalling Ringstede

Nieuwegein bouwt een nieuwe binnenstad met onder andere een nieuw winkelgebied en een nieuw Stadshuis en Theatercomplex. Voor het ontwerp van de binnenstad zijn verschillende architectenbureaus ingeschakeld, zoals 3XN uit Kopenhagen, de Architekten Cie. uit Amsterdam en KCAP Architects&Planners uit Rotterdam.

Kans voor jong talent

Gemeente Nieuwegein wil ook jong talent de kans bieden bij te dragen aan haar nieuwe binnenstad. Zij heeft de ambitie om op de Ringstede een aantrekkelijke fietsenstalling met circa 400 plekken te realiseren als passende entree tot de binnenstad. Jonge architecten die op of na 9 november 1974 zijn geboren werden vorig jaar november opgeroepen een realistisch en creatief voorstel te maken voor de nieuwe huisvesting van de fietsenstalling op de Ringstede. 116 Jonge architecten schreven zich in. Uiteindelijk hebben 43 architecten ook daadwerkelijk een schetsontwerp ingezonden.

Winnende ontwerp wordt waarschijnlijk uitgevoerd

De gemeente heeft de intentie aan de winnaar van de wedstrijd de opdracht tot realisatie van het project te verstrekken. Daarnaast is een geldprijs beschikbaar voor winnaars waarvan het voorstel niet wordt uitgevoerd. De ontwerpen van de tien genomineerden worden bovendien samengebracht op een tentoonstelling.

Meer informatie

De wedstrijdinformatie is te vinden op:
www.nieuwegein.nl/ontwerpwedstrijdfietsenstalling
---

---